Преминете към основното съдържание

VIVACOM регионален грант подкрепи 13 проекта

Иницативата се осъществява за трета поредна година
Организациите, спечелили финансиране от VIVACOM Регионален грант
Организациите, спечелили финансиране от VIVACOM Регионален грант © VIVACOM

На специално събитие VIVACOM обяви 13-те проекта, които печелят финансиране в третото издание на VIVACOM Регионален грант. С програмата телекомуникационната компания подпомага развитието на регионите в България и стимулира участието на местните общности, като предоставя грантово финансиране на граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини от цялата страна, за да осъществят проекти на местно ниво. Инициативата се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право, а общата сума, отпусната за реализацията на проектите в третото издание, е 60 000 лв., като максималният грант за проект е 5000 лв. Освен финалистите, тази година още два проекта, кандидатствали за подкрепа в програмата, получиха специални награди от VIVACOM извън първоначално обявения бюджет.

В третото издание на проекта кандидатстваха 329 проекта на граждански организации от 27 области в страната като 59 от тях са посветени на общности в села.

В журито, оценило проектите, бяха журналистиката от БНТ Мария Чернева, радио водещата Ива Дойчинова, управляващият директор на издателство Colibri Жаклин Вагенщайн, създателят на сдружение „Българска история“ Иван Кънчев и директорът на Българския център за нестопанско право Надя Шабани. Три са основните критерия, по които те са определили победителите в надпреварата за грантовете: общодостъпна полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за конкретна общност от хора, въвличане на местната общност и новаторство.

Инвестицията на VIVACOM Регионален грант от трите издания е общо 172 000 лв., от които 50 000 лв. са отпуснати през 2015 г. в подкрепа на 11 проекта, 62 000 лв. през 2016 г. в подкрепа на 13 проекта и 60 000 лв. през 2017 г. в подкрепа на нови 13 идеи.

За повече информация влезте на www.vivacom.bg

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser