Преминете към основното съдържание

Вивиан Уестууд и Рикардо Тиши с обща благотворителна колаборация за Burberry

Всички приходи от продажбите на дебютната колекция на двамата дизайнери ще бъдат дарени в подкрепа на неправителствената организация Cool Earth за спасяването на горите

Само преди броени месеци новината, че един от най-обичаните дизайнери на новото време, Рикардо Тиши ще бъде новият креативен директор на Burberry изненада много почитатели на модата. Тиши обеща да запази класическия дух на британския бранд, пречупвайки го през неговата призма.

Но новините и изненадаите около британската модна къща не спират. Преди броени дни стана ясно, че дебютната колаборация на Тиши за Burberry ще бъде с друга британска икона – дизайнерката Вивиан Уестууд. ​Тя ще представлява лимитирана колекция и ще включва нови интерпретации на иконични изделия от архивите на Burberry, които ще отбележат наследството на марката и стила ѝ. Всички приходи от продажбите ще бъдат дарени в подкрепа на неправителствената организация Cool Earth за спасяването на горите.

„Вивиан Уестууд е един от първите дизайнери, които ме накараха да мечтая да стана дизайнер и когато започнах в Burberry, знаех, че ще е страхотна възможност да се свържа с нея и да направим нещо заедно. Тя е бунтар, пънк и ненадмината в уникалното представяне на британския стил, който е вдъхновявал много от нас. Изключително горд съм от това, което ще създадем заедно.“, споделя Тиши.

Линията се очаква да бъде представена в края на тази година. Друг любопитен факт е, че съпругът на дизайнерката, Андреас Кронталер, който в момента създава основните колекции на Vivienne Westwood, също взима участие в процеса на колаборацията. Той се появява заедно до съпругата си и Тиши на кадрите, с които се обяви колаборацията.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser