Необходими продукти
- 250 г паста по избор;
- 100 мл прясно мляко;
- 150 г орехи (оставете няколко за украса);
- 100 г пармезан;
- шепа накълцан магданоз;
- 3-4 филии бял хляб;
- 6 с. л. зехтин;
- 1 с. л. масло;
- скилидка чесън;
- сол на вкус.
Начин на приготвяне
Сложете хляба в блендер и добавете прясното мляко. В хаванче счукайте чесъна, орехите, магданоза, солта и 3 лъжички от зехтина. Смесете всичко това с хляба и млякото. Сварете пастата в подсолена вода и 1 лъжичка зехтин. В макароните добавете ореховата смес, маслото, 2 с. л. зехтин и разбъркайте добре. Сервирайте веднага в дълбока купа, като преди това поръсите с орехите и пармезана.
Знаете ли, че орехите са истинска бомба от полезни вещества. Те са богати на ненаситени мастни киселини и протеини. В тях се съдържат огромно количество витамини от групите В, РР, С, А, Е, а също така и доста важни минерални вещества като натрий, цинк, желязо, магнезии и калий. Ако хапвате два ореха на ден, ще подобрите паметта си, а с четири не само ще повишите имунитета си, но и ще се заредите с антиоксиданти. Неслучайно орехите са на почит и в кулинарията.