Преминете към основното съдържание

Вълча луна, затъмнение и защо трябва да сме нащрек днес

Днес, 10 януари, се струпват интересни астрономични и астрологични събития

© iStock

Вълча луна

Довечера е първото пълнолуние за тази година, нарича се вълча луна. Зимното време, както и вълкът са диви и непредсказуеми, затова преди векове хората са посрещали това събитие с голяма доза страх и предпазливост.

Пълнолунието е в Рак – знакът от зодиака, отговарящ за дома, семейството и чувствата. Вашите чувства, както и тези на най-близките до вас хора ще бъдат на фокус. И тъй като процесите ще станат значително по-интензивни, са възможни сблъсъци, напрегнати ситуации и драми. Вълците са единаци понякога, затова е много вероятно да не успеете да разберете и приемете чуждата гледна точка. Ще заемете отбранителна позиция или директно ще нападате. От друга страна, вълците се движат и в глутници и се грижат за своите. Пазете както своето сърце, така и това на близките си. Не подклаждайте огъня, бъдете внимателни.

На повърхността ще излязат нерешени въпроси. Ако отдавна влачите някакви неща от миналото, за които не искате или се страхувате да признаете, че вече са изчерпани, сега ще трябва да се изправите срещу тях, да премислите приоритетите си и да вземете решение.

Лунно затъмнение

Тази вечер ще се наблюдава и частично лунно затъмнение. Началото на годината обикновено възприемаме като повратна точка в живота си, а затъмненията са астрологична повратна точка. Сигнализират за край на нещо старо и начало на нещо ново. Трябва да сте подготвени за предизвикателствата, пред които неизбежно ще се изправите. Затъмненията дават възможности за растеж. Дори ако обичайният ви начин на живот е нарушен или променен към по-лошо, е налице шансът да се адаптирате и да научите нещо ново, да получите нов опит. Вместо като предвестници на обреченост (край) затъмненията трябва да се разглеждат като завои (нова посока). И всеки сам ще определи посоката за себе си – дали ще тръгне по течението или ще плува срещу него.

Как Луната влияе на човешкото тяло?

Вижте повече

Как Луната влияе на човешкото тяло?

По-здрави и по-красиви с ритъма на лунните фази

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser