Преминете към основното съдържание

Влияе ли икономическото развитие на секса?

Различията между мъжа и жената постепенно се заличават и идва ред на унисекс културата
© iStock

Всички знаем, че сексът има не само емоционален, но и физически аспект. И именно вторият може значително да бъде повлиян от факта, че живеем в XXI век.  

На първо място е физическата активност – невъзможно е жителите на мегаполиса да бъдат толкова активни, колкото са били нашите предци. На второ място е храната, която не може да се сравни с онази отпреди столетия по отношение най-вече на своите качества. И докато начинът ни живот се е променил драстично, то тялото ни остава същото еволюцията не е напреднала кой знае колко за последните столетия.


КАК ИНТЕРНЕТ И СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ СЪСПИВАТ СЕКСУАЛНИЯ НИ ЖИВОТ?


И това, че съвременният свят ни лишава от движение и здравословна храна, влияе на хормоналния ни баланс. При недостатъчен приток на кръв в органите, които отговарят за производството на естроген и тестостерон, те буквално заспиват. Така различията между мъжа и жената постепенно се заличават и идва ред на унисекс културата. И това води до липса на интерес към секса, което не никак, ама никак добре.

Но можете да направите опит да поправите това, като се върнете назад във времето. Движете се максимално много всеки ден и се старайте да ядете здравословна и чиста храна. Но най-вече се обичайте и не забравяйте не само да си го казвате, но и да си го показвате.  

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser