Преминете към основното съдържание

Влияят ли Слънцето и Луната на характера ни?

Влиянието на планетите върху живота на човек е цяла наука, в която разбира се не е задължително да вярвате. Но е интересно.

Не трябва да подценяваме влиянието на планетите върху човека. Според учените астрологията се е появила в живота на хората преди 100 хиляди години, а първите лични хороскопи започнали да се правят през V век пр. н. е. От тогава са минали много години, но хората и днес продължават да съобразяват важни житейски събития с влиянието на звездите и планетите.

Основните небесни тела, които най-сериозно ни влияят, са Слънцето и Луната.

Именно те определят мъжкото и женското начало у всеки от нас. Слънцето е източник на енергия, която ни е нужна за живот. Разположението на тази планета ни кара да изберем посоката, в която да вървим, да създаваме отношения и връзки, да се развиваме.

Слънцето контролира дясното полукълбо на мозъка, което ни осигурява един или друг темперамент. Положението на тази планета в момента на раждането ни определя поведението ни в семейството, в обществото.

Луната символизира подсъзнанието. Нейното разположение и мощно влияние формира отношението ни към това, което ни е „дало“ Слънцето. В сферата на влияние на Луната е и нашата емоционална страна – чувствителността ни, интуицията ни.

Още по етикети

астрология , хороскопи
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser