Преминете към основното съдържание

Вместо покемони ловим скулптурите на Джеф Кунс

Snapchat и артистът изненадаха с тайна колаборация
© Jeff Koons

Приложението Snapchat си сътрудничи с авангардния американски художник и скулптор Джеф Кунс. 

Резултатът от проекта е специална платформа, където е събрана цялото разпръснато по света изкуство на артиста. 

За целта е създаден специален сайт, в който влизайки на преден план излиза известното златно куче от балон, което се намира в Ню Йорк. На други снимки се виждат сребърният заек до Айфеловата кула и розовият лебед във фонтана на хотел Bellagio в Лас Вегас. 

Тъй като сайтът първоначално бе хакнат, феновете на артиста предположиха, че Снапчат готви програма подобна на Pokemongo - вместо да улавяте покемони по целия свят, можете да хващате скулптурите на Кунс. 

Вчера, когато бе официалното откриване на платформата, стана ясно, че Кунс е първият артист на проекта, и че главната идея на Снапчат е много по-мащабна. Изглежда, че Снапчат има за цел да събете цялото изкуство на света на своята карта. 

Когато влезете в сайта, горе в ляво се вижда бутон "Artist welcome" (артистите са добре дошли), където можете да пуснете свое портфолио. 

Как ще се развие идеята им, тепърва предстои да видим. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser