Преминете към основното съдържание

Внимавайте! Ретрограден Меркурий през октомври 2020 г.

Основното и съдбоносно астрологично събитие на месеца. По какво се различава от другите?

Последният (трети) ретрограден Меркурий да 2020 г. започва на 13 октомври и завършва на 3 ноември. Време е да се подготвите за поредните турбуленции през тази толкова предизвикателна година. На фона на всички събития, които се случват, това време изглежда най-малкото зло, но въпреки това трябва да бъдете внимателни с планетарните игри.

Както може би вече знаете, ретроградният Меркурий създава хаос и объркване по всички въпроси на комуникацията и технологиите. Когато „планетата на комуникацията“ започне да се забавя и да се върти в обратна посока, служебните ситуациите стават по-сложни и двусмислени.

Това, което е важно: до 13 ноември друга планета - Марс - е в ретроградно състояние и комбинацията от тези две движещи се назад небесни тела не предвещава нищо добро.

Първите дни на ретроградния Меркурий ще бъдат напрегнати, защото Слънцето във Везни се противопоставя на ретроградния Марс в Овен. А основният транзит се осъществява в знака на Скорпион, който традиционно се управлява от Марс, правейки енергията на разрушението по-интензивна. Разумно решение в този период е да преразгледате графика си и да премахнете всички важни неща от него: отложете взимането на важни решения или важни бизнес преговори – така не рискувате провал, който би ви съкрушил. Изчакайте, огледайте ситуацията от всички страни.

От 1 ноември натискът и проблемите ще идват от авторитетни фигури. Важно е да облекчите стреса, да се съсредоточите върху грижата за себе си и да не се притеснявате да поискате помощ, когато имате нужда. Тъй като по-голямата част от периода попада върху знака на Скорпион, струва си да обърнете по-голямо внимание на личните отношения с партньора ви. По време на престоя на Меркурий в този знак е добре да преразгледаме отношенията с човека до нас и да преценим какво получаваме, доволни ли сме и върху какво да работим. Но това не е най-добрият момент за изясняване, по-добре е да изчакате, докато движението на планетите се върне към предишния си курс.

Един от най-трудните и неуспешни ще бъде последният ден от астрологичното разклащане - 3 ноември. На този ден Луната, която създава космическа вибрация, ще бъде в Близнаци (и именно този знак управлява Меркурий), а това ще доведе до още непредвидени обстоятелства и непредсказуемост.

Няма да се лъжем - последният ретрограден Меркурий през 2020 г. през октомври ще бъде труден и разрушителен! Но не забравяйте, че всеки такъв период е време за размисъл и преоценка. Дори да ви се струва, че светът около вас се разпада, мислете за бъдещето,в което ще се катапултирате след този разпад – може би то ще е по-добро.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser