Преминете към основното съдържание

Внучката на Толстой и носител на "Грами" специални гости на "Пловдив Джаз Фест"

Фестивалът ще се проведе между 2 и 6 ноември
Виктория Толстой и Якоб Карлсон
Виктория Толстой и Якоб Карлсон

Не една, а цели две музикални изненади са подготвили организаторите на тазгодишния "Пловдив Джаз Фест" за родните меломани.

На фокус в предстоящото издание на фестивала ще бъде вокалният джаз. Поради тази причина специален гост ще бъде правнучката на Толстой - Виктория Толстой. У нас тя пристига с приятеля си на сцената и в живота – пианиста Якоб Карлсон. Двамата ще представят последния си съвместен проект A Moment Of Now, който съдържа 14 вълнуващи интерпретации на джаз, поп и рок песни.

Сред парчетата, които ще прозвучат на сцената, ще бъдат Send One Your Love на Стиви Уондър, Shadow And Light на Джо Завинул, Red Rain на Питър Гейбриъл и Against All Odds на Фил Колинс и много други. Концертът на Виктория и Якоб ще бъде на 5 ноември.

Фестивалът ще бъде открит от носителя на престижната награда "Грами" Кърт Елинг. Той ще има и двоен повод за радост, тъй като освен че ще се срещне с българската публика, ще отпразнува заедно с почитателите си и рождения си ден. "Елинг е отличителният мъжки вокал на нашето време", пише Ню Йорк Таймс за изпълнителя.

Последният концерт от фестивала ще срещне почитателите на джаза с магнетичната боса нова певица Росалия Де Соуса. На 6 ноември тя ще накара присъстващите в залата да танцуват под звуците на бразилската музика.

Другите две вечери на "Пловдив Джаз Фест" са запазена територия за българските артисти. На 3 ноември е единствената инструментална вечер от програмата на събитието, по време на която JP3 ще представят новия си албум Between the worlds. Преди тях на сцената ще бъдат "Октет Пловдив".

Ден по-късно на една сцена ще се съберат 4 от най-известните джаз изпълнителки у нас. Хилда Казасян, Белослава, Андрония Попова-Рони и Мира Кацарова ще направят съвместен концерт, като всяка от тях ще представи по няколко джаз пиеси, аранжирани от Христо Йоцов.

Носителя на наградата "Грами" Кърт Елинг

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser