Преминете към основното съдържание

Вода от кактус? Задължително!

Това не означава, че кокосовата отива в изгнание
© iStock

Модата на кактусовата вода идва от Южна Америка и Мексико, където тя е в своя пик на популярността вече година. Бавно, но сигурно кактусовата вода завладява и Instagram. Но защо тя постави кокосовата на долния рафт в хладилника?

Кактусовата вода е по-вкусна

Откровено казано, кокосовата вода не е от най-вкусните, но това не означава, че не е за всеки. Сладкият орехов вкус обаче не се понася добре, докато лекият плодов вкус на кактусовата вода не предизвиква екстаз.

Богата е на антиоксиданти

Кактусовата вода се прави от плодовете на кактуса, които са единствените в света плодове, съдържащи голямо количество антиоксиданти и микроелементи, сред които са калций, магнезий и фосфор. Благодарение на тези елементи, кокосовата вода е суперполезен продукт за целия организъм – възстановява кожата, придава й здравословно сияние и се бори със стареенето.

Тя съдържа малко захар и калории

Именно по тази точка кактусовата вода бие кокосовата. В частност – наполовина. Въпреки, че вкусът й е по-сладък от този на кокосовата.

Кактусовата вода хидратира добре организма

Именно кактусът е растението, което по природа е дарено със способността да съхранява влагата си в най-тежки условия. Известно е, че и кокосовата вода съхранява водния баланс много по-добре в сравнение с минералната. Това е особено важно за спортистите, които изкарват много време навън и под слънчевите лъчи. Така че, кактусът и кокосът в това отношение са равносилни.

Грижи се за красотата

Богата на различни антиоксиданти и минерали, кактусовата вода е истински еликсир за красота. Редовната й консумация помага да се избавите от торбичките под очите, от тъмните кръгове, от сивия тен на лицето, както и от възпаления по кожата.

Лекува махмурлук

Да, кактусовата вода се справя с главоболието много по-добре в сравнение със зелевия сок или мазния хамбургер. Ако преди да пиете алкохол, пиете достатъчно количество кактусова вода, на следващия ден махмурлук може и да нямате. Това се дължи на антиоксидантите в съдържанието и на способността на кактусовата вода да съхранява влагата.

 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser