Преминете към основното съдържание

Време е за пилинг на краката в домашни условия

Всяка от нас си има списък с неща, за които все не й стига време и които си мечтае да направи, когато има повече от ден-два за себе си. Едно от тях безспорно е да се погрижим добре за краката си.

Лятото вече чука на вратата и макар все още да не сме съвсем наясно дали ще се ходи на море, в последните дни топлото време ни накара да отворим шкафа с обувки и да извадим новите сандали. Колко от нас ги прибраха обратно при вида на краката си. Да, трудно се дореждаме сега до любимия си салон, но това не означава да се лишим от удоволствието да пъхнем голото си ходило в прекрасен сандал. Време е за пилинг.

Как да си го направим у дома?

Избирате си подходящ продукт от предлаганите на пазара

Вариант 1

Снабдявате се с т. нар. “калцуни” за пилинг, които са напоени с химически ексфолиращ разтвор, и стоите с тях около час (точното време зависи от марката, която изберете), след което ги измивате добре и очаквате голямата промяна. Знаете, че кожата трябва да започне да се бели, но така и нищо не се случва. Абсолютно нищо! Но, спокойно, така трябва да бъде. Бъдете търпеливи. „Калцуните” са напоени с някакъв вид Алфа Хидрокси киселина (обикновено гликолова), на която й трябва време, за да разтвори „лепилото”, което държи мъртвите клетки кожа..

След около две седмици (може и по-рано) ще забележите големи люспи кожа да падат от краката ви.

Предупреждаваме ви, че кожата ще се бели без значение от мястото и времето, така че е добре да сте запасени с достатъчно количество чорапи, защото ще ви се наложи да ги носите известно време. Не забравяйте да изтърсвате добре чорапите си, преди да ги изперете.

Важно е да запомните – въпреки изкушението сами да белите огромните люспи кожа, не го правете. Повтаряме, не го правете, защото рискувате да свалите слоеве от кожата, които още не са готови да паднат.

Ако спазвате стриктно указанията, много скоро ще се радвате на чисти и кадифено нежни стъпала, достойни и за най-претенциозната отворена обувка.

Вариант 2

Представяме ви SNB ДОМАШЕН КОМПЛЕКТ ЗА ПЕДИКЮР

В този удобен сет са събрани всички необходими продукти за домашна грижа за здравето на стъпалата ни и красивия им външен вид.

В него можете да откриете:

  • SNB Освежаващи и дезодориращи соли, които омекотяват, възстановяват естествения баланс на кожата и ноктите и създават усещане за свежест. Солите се разтварят в топла вода и краката се накисват за 10-15 минути, а след това се подсушават добре.
  • SNB Спрей за премахване на загрубяла кожа 110 мл, създаден да омекотява загрубелите кожни участъци и да улеснява премахването им чрез задействане на естествените регенеративни функции на кожата. Бързо омекотява загрубялата кожа по ходилата, тъй като в него са вложени полезни активни съставки, като 91% от тях са с натурален произход по критериите на международен стандарт ISO 16128, които успокояват, подхранват и хидратират кожата и същевременно действат за премахване на загрубелите участъци. Краката се напръскват до омокряне и са необходими само 3 до 5 минути за лесното премахването на мъртвата кожа.
  • SNB Пила 100-180 за натрупвания по кожата бяла, с чиято помощ се отстраняват омекотените участъци от мъртва кожа. След изпиляване краката се изплакват и подсушават за нанасяне на крем за крака.
  • SNB Крем за крака хидратиращ с урея 100 мл. Един продукт със съвременна формула, който ускорява регенеративните процеси и подпомага защитната функция на кожата. Овлажнява, омекотява и предпазва кожата на краката и ходилата от неприятна миризма, възпаления и гъбични инфекции. 84% от вложените съставки са с натурален произход по критериите на международен стандарт ISO 16128. Може да се нанесе и след това краката да се поставят в загряващи ботуши или калцуни, за да се подсили неговия ефект.

Този комплект може да бъде първи приятел на всеки, който не успява да стигне до студиото за красота и ще му осигури необходимата грижа за здрави ходила.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser