Преминете към основното съдържание

Време за пътешествия: 6 страни, популярни през 2019

Новите дестинации са в Латинска Америка, Азия и Близкия изток
Монголия
Монголия © iStock

Световната организация по туризъм (UNWTO) публикува Световния доклад за развитието на туризма през 2018 г. Експертите анализираха не само водещите страни в този сектор, но и онези области, чиято популярност се е разрастнала бързо през последните 2-3 години.

Експертите назоваха за едни от най-бързо развиващите се туристически страни - Монголия, Уругвай, Парагвай, Оман, Бутан и Сейшелите.

МОНГОЛИЯ 

Броят на туристите в Монголия е нараснала с 16,1%. Най-често посещаван е Надом - традиционен ежегоден летен фестивал, където местните се състезават в различни видове спорт и борба. Въпреки че начинът на живот на монголците все още е номадски, младото поколение създава модерна атмосфера в столицата Улан Батор.

УРУГВАЙ

Въпреки факта, че Аржентина и Бразилия все още са лидерите на туризма в този регион, притокът на туристи в Уругвай се е увеличил с 21%. Жителите на другите континенти са привлечени от острова Хосе Игнасио, който се е превърнал от рибарско селище в луксозен курортен град. Друга популярна дестинация е Монтевидео, крайморски град с забележителна неокласическа архитектура.

ПАРАГВАЙ

Въпреки, че страната е изолирана,  притокът на туристи в Парагвай се е увеличил с 17,5%. Най-често хората идват тук, за да видят водопадите Игуасу, но все повече туристи има и в столицата - Асунсион, която е с колониални сгради, зелени площи и релаксираща атмосфера.

ОМАН

Тази държава от Близкия изток е популярна дестинация за любителите на пътешествията от 2016 година. В Оман има 20% годишен скок на туризма. Какво го прави толкова специален? Ярките бели сгради, богато украсените джамии и оживените базари.​

БУТАН

Вече сме ви разказвали за една от най-щастливите страни в света, която същот така е една от най-бързо развиващите се туристически страни - с 21% увеличение от 2016 година. Извисена в хималайските планини с многобройните си луксозни курорти, Бутан е истински райски кът.

СЕЙШЕЛИ

Тази африканска островна страна, където принц Уилям и Кейт Мидълтън прекараха медения си месец, е посетена над 15% от 2016 насам. Причината? Световната ограгнизация по туризъм твърди, че това се отдава на "повишената въздушна свързаност", т.е. - вече има полети без прикачване от Дубай и Пекин.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser