Преминете към основното съдържание

Всяка жена си е задавала този въпрос: Как правилно да пера бельото си?

Начинът, по който се грижите за бельото си, е от огромно значение за това колко време ще ви служи. Не само. Подходящата грижа помага и да запазите първоначалната форма на сутиена и неговата еластичност. Проучване на Bra Clinic сред 500 българки от 2015...

Начинът, по който се грижите за бельото си, е от огромно значение за това колко време ще ви служи. Не само. Подходящата грижа помага и да запазите първоначалната форма на сутиена и неговата еластичност. Проучване на Bra Clinic сред 500 българки от 2015 г. показва, че 70% от жените не знаят как да се грижат за бельото си, а това може да навреди на здравето им.

Според експертите от Bra Clinic срокът на годност на сутиена е 200 пранета при редовна употреба или 1 г. в случаите, когато остава непокътнат в шкафа. За амортизирането спомага дори нормалната човешка температура, която влияе на еластичните влакна и води до постепенното им разграждане. Затова един и същи сутиен не трябва да се носи в два последователни дни. Ето какви съвети споделиха експертите, които всяка жена трябва да знае.

Как да сушите сутиена?

Не поставяйте сутиените си в сушилнята и не ги оставяйте да се сушат върху радиатора. Топлината разрушава еластичните нишки и вреди необратимо на деликатното бельо. Препоръчително е да го оставите да се суши легнало, за да се избегне разтягането на коланчето или презрамките.

Сутиен Bra Clinic

Колко често трябва да перете сутиените си?

На всяко 1 или 2 носения сутиенът се пере на ръка. Така ще издържа по-дълго. Най-важното правило е, че не трябва да носите един и същи сутиен два поредни дни, защото еластичните нишки имат нужда от време, за да се върнат в първоначалната си форма. Сменяйте най-малко 3 сутиена и оставяйте всеки от тях да „почива“ най-малко 24 часа преди да го носите отново. Така ще запазите любимите си сутиени по-дълго време.

Как да ги перете?

Обикновеният прах за пране е прекалено агресивен за бельото и използването му води до загуба на еластичност и съсипва формата на сутиените. Течният прах за пране Soak е много нежен към кожата и деликатните материи, а съставките му са биоразградими. Soak e продукт, който не се нуждае от изплакване, което го прави изключително лесен за ползване.

Използвайте само хладка вода: топлата вода може да навреди на материята и еластичните нишки, които поддържат формата на сутиена. Закопчайте сутиена, за да избегнете закачане. Добавете 1 капачка Soak в съд, пълен с вода и изчакайте 15-20 мин. Изстискайте бельото и го закачете. Няма нужда от изплакване!

Soak е изключително нежен, дори може да си вземете вана с него. Продуктът е сертифициран от Канадския Здравен Център за Грижа към Кожата, че съставките са нежни и безопасни. Щадящ е към кожата на ръцете, бебешките дрехи и всичко деликатно, като вашето бельо и бански.

100% рециклиран.

Течността е чиста, тъй като SOAK е направен от съставки, щадящи деликатните материи и е биоразградима. Бутилката и етикета са направени от напълно рециклирана пластмаса.

Soak в България може да намерите в магазините на Bra Clinic. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser