Преминете към основното съдържание

Всички визии от Bora Aksu за есен-зима 2021/2022

Галерия

Лондонската седмица на модата може да се провежда изцяло онлайн, но турският дизайнер Бора Аксу организира впечатляващо ревю, за да представи новите си идеи. Той записа модното си шоу в неокласическата централна зала на галерия "Тейт Британ". Вдъхновение за създаването на колекцията черпи от Френската революция и по-точно от живота на Софи Жермен. Математик, физик и философ, тя се появява след политическите сътресения като нов глас в множество области. Често е използвала и мъжки псевдоними.

"Създаването на колекцията беше малко по-трудно този сезон, заради наложените мерки. Но съм оптимист и намерих начин да се справя, като обърнах поглед назад към Френската революция. Това ме накара да мисля продуктивно. Винаги се опитвам да намеря нещо положително в отрицателното", казва Бора Аксу.

Типичният стил на дизайнера присъста и тук. Визиите му са женствени и нежни, пресъздадени с малко екстравагантност и провокативност. Видяхме слоеве от органза, розови и червени тонове, многоетажна рокля в нарцисово жълто, с дантелени елементи и флорални детайли. Но Аксу показа и една друга страна, благодарение на шапките, които са интерпретация на мъжките военни модели по онова време.

Миналия сезон дизайнерът говори за предизвикателствата, пред които е изправен бизнесът му в Източна Азия. За да се справи с промените, последните шест месеца работи върху развитието на онлайн предлагането на марката в региона. „Мисля, че навиците на клиентите са се променили и че пазаруването онлайн става все по предпочитано и достъпно“, отбелязва той.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser