Преминете към основното съдържание

Втори ден стил и класа по улиците на Флоренция

Pitti Uomo е безспорно едно от любимите модни летни събития на всички почитатели на модата, а вниманието винаги е привлечено от италианските street гурута
© IMaxTree

Модния фесивал Pitti Uomo набира все по-голяма сила и популярност и за поредна година е едно от летните събития, което успява да привлече вниманието на всички модни критици и институции.

Може би това се дължи и на големия възход на мъжката мода през последните няколко години. 

Тук няма типични модни дефилета, грандиозни ревюта и сексапилни модели. Колекциите са представени под формата на презентация, а модните марки се възползват от момента да подрепят творенията си със словесен разказ за това как е направена колекцията и от къде са черпени вдъхновения за нея.

Друг тренд, който набира все по-голяма популярност в модните събития, е възможността да си купите веднага всичко, което видите, без да се налага да чакате то да излезне през следващия моден сезон. На тази тенденция първи заложиха Tommy Hilfiger, още преди няколко сезона и видимо са на правилния път, който трябва да последват и другите големи модни брандове. 

© IMaxTree

Веднъж отместили поглед от модните презентации, няма как да не изкоментираме флоренският street style. Той винаги впечатлява с много стил, елегантност и традиционализъм.

По никакъв начин не може да го сравним с този в Милано, Лондон или Париж. И тук хората налагат новите трендове, но фокуса винаги пада вурху това уличната визия да изглежда шармантно, но и стилно. 

Разгледайте галерията от снимки, в която ще откриете най-добрите street style визии от втория ден на модния фестивал Pitti Uomo във Флоренция:

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser