Преминете към основното съдържание

Въпреки обвиненията Джони Деп ще играе във "Фантастични животни"

Джоан Роулинг защити актьора в отворено писмо
© Warner Bros

На 7 декември, на официалния уебсайт на автора на "Хари Потър" - Джоан Роулинг, се появи обяснително писмо.

Причината за откритото съобщение са обвиненията срещу нея - феновете на книгата и филма "Фантастични животни и къде живеят" многократно са и писали в Twitter, че отказват да гледат втората част от филмовата адаптация, ако от тях не се изрежат сцените от кадрите с Джони Деп.

Припомняме, че актьорът играе ролята на черният магьосник Гелърт Гриндълуолд  в първата част на филма. Деп се появи няколко минути в края на адаптацията. Причината за отрицателното отношение към актьора са обвиненията в побой от бившата му съпруга, актрисата Амбър Хърд.

Роулинг коментира ситуацията по следния начин: "Когато Джони Деп беше избран за Гриндълуолд, си помислих, че е идеален за ролята. Когато известно време след заснемането на своята част в първия филм тези истории се появиха в интернет, те ме разтревожиха дълбоко и всички, които се занимаваха с адаптацията. Феновете на Хари Потър изразиха загриженост и зададоха основателни въпроси относно решението да се продължи сътрудничеството с Джони Деп. Както казва Дейвид Йейтс, продуцентът на няколко от "Хари Потър" филмите, те обмисляха възможността за нов кастинг. "Разбирам защо някои хора са разочаровани и недоволни от решението ни", добави Йейтс."

"Не само се чувствам комфортно да работя с нашия оригинален актьорски състав, но и искрено се радвам, че Джони играе една от водещите роли във филма", каза Роулинг. "Трябва да уважаваме споразуменията между двама души, които искат да защитят личния си живот. И двамата изразиха желание да продължат собствения си живот независимо.

Писателката подчерта, че за нея е трудно да се съобразява с условията на проекта и да не говори открито за причините за участието на Деп във филма.

Втората част на "Фантастични животни" ще излезе на 15 ноември 2018 г.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser