Преминете към основното съдържание

Възможно ли е да победиш множествената склероза и да учиш хореография? Да!

Заповядайте да гледате документалния филм „Керанка, Глад за живот“ на д-р Емилова и подкрепете хората с множествена склероза.

Може ли човек да преодолее лошите диагнози и да ги победи? С правилния лекар до себе си, с много воля и сила, да. Истинската история за пътя на изцелението от множествена склероза е показана в документалния филм „Керанка, глад за живот“ на Клиника д-р Емилова. Лентата ще бъде показана на 28 март от 18:30 часа в Конферентна зала„Ахело“ в Гранд хотел и СПА Приморец. Входът е свободен до изчерпване на местата в залата, всички са добре дошли. На прожекцията ще присъстват и лекар, и пациент – и д-р Емилова, и Керанка, готови да отговорят на всеки въпрос.

„Надяваме се с този филм да дадем надежда и кураж на хора, които страдат от тази тежка болест. Надяваме се вие също да бъдете съпричастни към тях и да им помогнете с дарение на сумата, която сте решили да отделите за букет или билет на премиерата. Със събраните средства ще осигурим на хората с МС, които идват в нашата клиника консултации с невролог.

Очакваме ви в Бургас на 28 март - родния град на главната героиня - изумителната, вдъхновяваща Керанка Костова. Благодарим сърдечно на мениджмънта на хотел “Приморец” за благородния жест и на вас, приятели, за търпението!“ – сподели д-р Емилова.

„Керанка. Глад за живот“ показва историята на едно изцеление. Преди 17 г. Кери, както я наричат близките ѝ, пристига в клиниката във Варна, подпирайки се на патерица, с частично парализирани ръка и крак, с пареза на едната половина на лицето. Диагнозата ѝ е множествена склероза в агресивна форма, като според лекарите до няколко години я очаква инвалидна количка. Кери поема по пътя на омекотеното гладуване и плодолечението, с които се запознава в клиниката на д-р Людмила Емилова, като срещата преобръща съдбата на младата жена.

Днес Кери не само се движи, а танцува и сбъдва най-голямата си мечта: на 43 г. е студентка първи курс, специалност хореография. От 12 години младата жена няма никакви симптоми на множествена склероза и живее своя нормален, чудесен живот. Тежкото и непредвидимо неврологично заболяване е под контрол, като от десетките плаки в главата и гръбначния мозък са останали само две и то неактивни. Силната връзка на доверие и обич между лекар и пациент, както и невероятният път, който една обикновена жена, без особени финансови възможности, но с изключителна воля, постоянство и самоконтрол, изминава към себе си и собственото си здраве, са извор на вдъхновение за всички, които търсят спасение и помощ.

Филмът с режисьор Ирина Иванова и оператор Стоян Дойчев е по сценарий на Милена Попова и Ирина Иванова. В рамките на 45 минути събира много сила и воля, упоритост и приятелство. Керанка и д-р Емилова стъпка по стъпка побеждават болестта, заедно, отначало като лекар и пациент, после и като приятели, като сродни души. Този филм е за Кери, но и за лекарката, която върви по пътя на изцелението рамо до рамо със своите пациенти. Заповядайте да се запознаете с двете дами – лекар и пациент и тяхната вдъхновяваща история, както и да подкрепите хората с множествена склероза. Заедно можем повече. Чудесата се случват, когато има воля и подкрепа.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser