Преминете към основното съдържание

WHITE DINNER: Изненади във второто издание на изискания пикник с бял дрескод

Културното събитие и градския феномен се завръща тази година с пълна сила

Градският пикник в бяло е изцяло в тон със съвременната lifestyle концепция за slowliving. А именно, да се откъснем от обичайната среда, да намерим време за любимите си хора, да споделим любима храна с приятели и семейство, да превърнем сами една лятна вечер в различно преживяване.

Концепцията има 30 г. история по света, започнала със спонтанен вечерен пикник на група приятели в Париж, които се облекли в бяло за да се намерят и видят по-лесно в парка. Така една случайност поражда световна културна концепция, подхваната на няколко организатори по света и превърната в културен феномен.

Подвластни на очарованието на спонтанния градски пикник, вечеря в бяло насред града, са десетки градове по света като Париж, Барселона, Милано, Ню Йорк, Сидни, Хонг Конг, Хонолулу, Берлин, Йоханесбург, Хамбург, Торино, Мюнхен и много други, където се събират между 5,000 до 20,000 участници ежегодно на събитието.


КАКВО ДА ОБЛЕЧЕМ НА WHITE DINNER 2018?


Второто издание на формата в България, ше се проведе следващия четвъртък, 12 юли в София и на 21 юли във Варна. На събитието ще участва с музика на живо очарователния Орлин Павлов, последван от DJ парти.

На сцената ще се качат и 3-мата финалисти от кулинарното предаване MasterChef  - Дани, Кольо и Николай, които ще ни покажат и приготвят бързи и вкусни гурме изкушения, партниращи си добре с напитки като бира и вино от най-премиум клас.


ГРАДСКИ ПИКНИК В БЯЛО


На първото издание на формата през миналата 2017 г. година, се включиха 320 участници, голяма част от тях бяха с деца, едно бебе и дори двама участници дойдоха с бели кучета, една магия и очарование в бяло, придружена с много танци, цветя и свещи и вкусни ястия.

Концепцията за „Бяла вечеря“ има няколко основни послания към участниците:

  1. Да бъдем в грижа за природата и града и имаме ЕКО съзнание – на събитието не се употребяват еднократни пластмаси;
  2. Да проявяваме ИНИЦИАТИВНОСТ и създаваме красотата около нас сами, защото никой не може да ти го направи достатъчно красиво, забавно и ценно, ако не ние самите.

За да подкрепят инициативността на хората, организаторите са приготвили и състезание за най-красива маса с 3 първи места и награди.

НАСЛАДА с леки напитки, наслада в консумирането на прясни храни, приготвени от самите участници. За един пикник човек винаги може да си направи вкусни домашни сандвичи, така и да вземе пресни плодове и зеленчуци, сирена и колбаси или дори приготви предварително солен пай или вкусен домашен десерт, с който да блесне с кулинарни умения пред приятели в шеги и закачки.


STREET STYLE ВДЪХНОВЕНИЕ: ПЕРФЕКТНИЯТ ТОАЛЕТ ЗА WHITE DINNER 2018


Регистрациите предвиждат маси, столове и леки напитки, а всичко останало като храна, посуда, прибори и бели покривки за масите, украса и торбички за хвърляне на боклука след себе си, ще трябва да донесете сами.

Дрескодът на събитието е изцяло в бяло.

По традиция локацията на събитието остава в ТАЙНА до деня на вечерята. Само регистрирани членове, получават инструкции за среща с координатори на събитието. Те ги отвеждат до избраната локация, която винаги е в центъра на града или зашеметяваща с градини или панорамни гледки локация – място на което искает да видите и да ви видят! Тази кратка разходка представлява своеобразен флашмоб в бяло, под погледа на учудените минувачи.

 

Тайно място. Бяла вечеря. Музика на живо, танци и вкусно приготвена от вас самите храна.

Можете да станеш част от второто в България издание на елегантния градски пикник в бяло, на 12 юли 2018 г., четвъртък (София) или 21 юли 2018 (Варна), като се регистрираш на www.WHITEDINNER.bg.

Ние от екипа на ELLE България, вече сме го сторили и ще ви очакваме там.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser