Преминете към основното съдържание

Ягодова луна

Какво означава за нас астрологичното явление, което ще се случи на 5 юни?

По традиция пълнолунието в началото на юни съвпада със сезона на зреене на дивите ягоди. Затова според „Стария фермерски алманах“ - основното периодично издание през 18-ти век, явлението се нарича „Ягодова Луна“. Но от астрологична гледна точка в това събитие няма нищо приказно.

По това време Луната противостои на Слънцето в Близнаци и образува затъмнение в огнения знак на Стрелец. Тя може също да изглежда малко по-тъмна на цвят от обикновено. И най-важното е, че образува квадрат с войнствената планета Марс, изтласквайки гнева и емоционалната болка от недрата на нашия живот.

Много важно е в дните преди и след пълнолунието да направим всичко възможно да не действаме импулсивно, тъй като в този период сме изключително емоционални и чувствителни, както и уязвими към измамата.

Това не означава, че трябва да се снишим, да чакаме и да не правим нищо. По-добре да отделим време за това за обмислим сериозно за какво можем да бъдем полезни и в коя посока най-ефективно можем да насочим собственото си разочарование и дискомфорт. Да, емоциите ни заливат, но това не трябва да пречи на способността ни да обмисляме добре действията си. Да се откажем от пари, да се научим да изразяваме подкрепа, да се самообразоваме - ето от тук започва работата по самоусъвършенстването ни.

У нас пълнолунието започва на 5 юни в 20,47 ч. Максималната му фаза е в 22,24 ч. А краят му е в 00,04 ч на 6 юни.

Продължителността му е 3 часа 16 минути и 18 секунди. В 01,25 ч на 6 юни Луната изцяло ще излезе от сянката на затъмнението.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser