Преминете към основното съдържание

Яж, моли се и об(л)ичай!

И още солидна доза позитивизъм с героите на първа линия, професиите на бъдещето, завръщането на Кари, Миранда и Шарлот без Саманта в „Сексът и градът“ и най-доброто от модните тенденции за пролетта в новия брой на списание ELLE

Модните пости свършиха. Няма как да го отпразнуваме шумно – такива са времената. Всички се молим да дойдат по-добри. Но тихите радости понякога са по-сладки. За мен – и по-апетитни дори от най-изисканото петстепенно меню. Като се замисля, почти не помня какво е имало на масата за големите празници в живота ми, но помня какво е имало на мен.

Като тъмносинята плисирана пола от деня на първата ми целувка. И стотиците рози, заради които две дизайнерки не спаха, но аз бях най-красивата булка. Помня също първите дънки, заради които ми намалиха поведението в шести клас. И перлите на първата ми дълга бална рокля. А това дори не беше моят бал. На него бях с къса рокля. И с къса коса, почти първи номер. Помня още първото ми ярко червено червило, което синът ми... изяде! И първият ми син лак, с който дъщеря ми си лакира... очите! Помня също онези обувки от питон, които така и не станаха мои, но ги сънувах седмици наред. Помня дори две нощници – мога ли да ги забравя, след като те бяха стайлингът ми за „червения килим“ към родилното? Помня и една специална френска рокля, с която се върнах от Париж, за да съобщя най-щастливата вест на един специален мъж...

Помня още много моменти, които ми доказват, че ние не сме само плът и кръв. Не сме само това, което ядем, колкото и да е важна храната. Не сме само това, в което вярваме и за което се молим. Ние сме всичко това накуп плюс емоциите, които изпитваме. Всеки ден, всеки час, всяка секунда.

И понеже през последните месеци се наситихме на достатъчно негативни и дори отровни емоции като страх, безпомощност, тъга, несигурност и самота, в мартенския брой на списание ELLE решихме да се заредим с доза оптимизъм. С примери за успешни и известни личности, израснали в нищета. С вдъхновение от не толкова известни, но достойни хора на първа линия, чийто професии според експерти са сред най-рисковите по време на пандемията от коронавирус, но те съумяват да изпълват дните си с усмивки. Хвърляме поглед и към бизнеса, търсейки професиите на бъдещето, към които да се ориентираме отсега.

Пренасяме се също на снимачната площадка на култовия сериал „Сексът и градът“, който тази година се завръща, за да видим пораснали ли са Кари, Миранда и Шарлот без Саманта и ще върнат ли със себе си всичките си стереотипи за сексуалност и бодипозитивизъм.

Пред старта на новия моден сезон търсим най-доброто от тенденциите и витрините. Защото е време да сложим новите рокли. Защото за нас модата е храна за душата, а модните пости свършиха!

Търсете мартенския брой на списание ELLE!

Още по етикети

ELLE , списание , нов брой
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser