Преминете към основното съдържание

За да не използвате домашните фитнес уреди за закачалки

Няколко бързи трика, които ще ви помогнат да създадете домашния фитнес кът лесно, по свой вкус и без излишно да натоварвате бюджета си

Без повече оправдания! За да поддържаме добрата си форма, не е нужно дори да посещаваме фитнес залата. Така ще спестим време, освен това няма да се чувстваме несигурно и некомфортно заради всички онези, които се разхождат наоколо с перфектните си тела. Фитнес у дома, какво по-хубаво от това?

Най-подходящата локация

Започваме, разбира се, от най-важното. Изберете кътче с достатъчно естествена светлина. Още по-добре би било, ако от него се разкрива гледка към зеленина. Търсете красивото и естетичното, то ще ви настройва положително. По един начин въздейства недовършен строеж, по съвсем друг – планината или градината, нали? Оставете прозорците отворени, за да влиза свеж въздух. Това ще направи тренировката ви още по-тонизираща. Ако обикновено тренирате вечер, се погрижете за осветлението. Изхвърлете твърде силните лампи, тъй като те ще ви разсейват и пречат. Заложете на меката неагресивна светлина.

Леко, леко

За да превърнете тренировките у дома в дългосрочен навик, трябва да започнете леко, постепенно и без излишно напрежение. Изберете първоначално по-малки, но многофункционални уреди. Можете да заложите на фоумролер, въже, ластици, гири, пудовки. Не купувайте твърде много оборудване наведнъж, това буквално ще затрупа мястото. А и съгласете се, няма гаранция, че ще продължите да използвате същите тези уреди дълго време. Всички се сещаме в този момент за велоергометъра, който по-често влиза в ролята на закачалка или дрешник...

Моят дом е моята крепост, фитнес кътчето ми – също

В случай че искате максимално да се уедините, докато правите упражненията си, използвайте щори и/или завеси. Нека да не са в тъмни цветове, за да не пречат на светлината, докато защитават личното ви пространство от евентуални любопитни погледи. Щорите са по-добрата опция, те ще придадат допълнителна текстура на кътчето ви за спорт.

Подредени и организирани

От ключово значение за спокойното изпълнение на упражненията е достатъчно широкото пространство, така че преценете кои мебели можете да използвате, за да приберете и подредите уредите и екипировката. Обикновен рафт, монтиран ниско на стената, също е добър вариант. За да не инвестирате в допълнително обзавеждане, помислете кое от наличното вкъщи бихте могли да пригодите за случая. Празните кутии за обувки или старите кашони могат също да свършат чудесна работа.

Огледалце, огледалце

Не, няма да го питаме коя е най-красива на Земята. Дори не смятаме да си правим и селфита... Едно голямо огледало във фитнес къта ви у дома ще разшири пространството визуално, придавайки му дълбочина. Освен това ще можете да наблюдавате стойката си, докато тренирате. Това е важно, за да следите сами себе си за правилното изпълнение на упражненията.

Това съм аз

Персонализирайте кътчето си по свой вкус, като го декорирате с колекция постери с мотивиращи послания. Можете да си ги закупите от някой магазин, но какво ще кажете да си ги направите сами. Разпечатайте в по-голям формат любимите си вдъхновяващи фрази и ги поставете в рамки. Така ще е дори още по-лично.

Зелено и чисто

Стайните растения са красиво допълнение към интериора, но те имат и по-важно предназначение. Сред тях ще откриете такива, които са естествени пречистватели на въздуха от вредни вещества като бензол, формалдехид и др. Помислете за драцена, бръшлян, фикус, спатифилум, хлорофитум, тръстикова палма... Започнахме с драцената, защото, казват, тя зарежда с енергия и положително настроение. Възползвайте се.

Ароматерапия

Много пот ще се лее във вашето кътче за тренировки. Ето защо бихте могли периодично да освежавате въздуха с помощта на етерични масла. Необходима ви е само една арома лампа или пулверизатор и няколко любими аромата. С енергизиращо и тонизиращо действие са маслата от лимон и лимонова трева, портокал, грейпфрут, мандарина, мента. Кипарисът, евкалиптът, лавандулата, лимонът, сандаловото дърво, лаймът и дивият портокал имат антибактериални свойства.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser