Преминете към основното съдържание

Английско кафе - с любов и с характер

Как се пие кафе в бастиона на модата - една българка в Лондон споделя за Elle.bg

Лондон е не просто един от космополитните центрове на света. Това е един от онези градове, където се случва всичко най-интересно и значимо в света на модата, културата, дизайна и други сфери на лайфстайла. Българката Ирена Божилова има късмета да бъде в центъра на тези събития и да споделя впечатленията си специално за Elle.bg. Това ни дава възможност да се чувстваме част от света, а значимите и интересни събития като че ли се случват доста по-близо и реално за нас.

Изминалият уикенд в Лондон е бил интересен за Ирена - един уикенд посветен на кафето. Ето какво сподели тя за Elle.bg.

Лично за мен ден без кафе не започва. А, уикендът е времето, в което обичам да се поглезя и да се отдам на насладата от кафето. Вкусът е на първо място, няма спор. Но също така важно за мен е и как го пия, къде и с какво. И така, този уикенд беше екстра кафе-центричен, благодарение на The London Coffee Festival.

Къде? Източен Лондон, под покрива на the Old Truman Brewery.

Кога? 30 Април - 4 Май.

Кой? Кафе любители, разбирачи, майстори баристи. Организаторите на фестивала се бяха погрижили атмосферата да е винаги на шест, не само с най-якото кафе на всяка крачка (едно еспресо, после макиато и бях заредена на макс за иначе една лежерна неделя), но също така и с допълнително изложение Milk & Sugar. Внимателно подбрани брандове показаха, че страст и изкуство са неразделна част както за направата на добро кафе, така и за изработката на дрехи и аксесоари, които съпътстват цялата култура, свързана с пиенето на тази живителна напитка.

Лондон отново ни изненадва – кой би предположил, че в тази страна културата на пиенето на кафе на такова ниво!

Ирена Божилова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser