Преминете към основното съдържание

За какви жени се женят мъжете?

Ако притежавате тези 6 качества, очаквайте пръстен скоро
© iStock

В търсенето на щастие и стремежа към създаване на здрава връзка и семейство, много жени следват препоръките и съветите от бабите и майките си. Учим се да готвим, следваме модните и бюти съвети в списанията, преследваме кариера и тренираме три пъти седмично. Но все пак , за да получите заветното предложение за брак и понякога и това ви се струва недостатъчно. Какви женски качества всъщност е добре да притежава една жена, за да смени семейното си положение на омъжена?

#1. Тя е щастлива

Ако трябва да сме точни – умее да бъде щастлива. Когато е сама дори, и когато животът й поднася трудни ситуации, тя успява да преобърне тъгата, да не се ядосва на съдбата и да поддържа хармонията си с лекота и спокойствие. Щастието не е демонстрация на оптимизъм. То е по-скоро спокойна и заразителна увереност в това, че всичко ще бъде добре. Това е умението да бъдете щастливи – истински талант, който не всички жени притежават, но който привлича мъжете като магнит. Редом до такава жена, всеки мъж би се чувствал умиротворен, доволен от живота и в хармония.

#2. Тя цени себе си

Да се „разтворите“ в любимия си, да се откажете от собствените си увлечения, от общуването с приятелите си и от обичайните си хобита – това е бавен, но сигурен път за край на отношенията ви. На първо време такова самоотдаване радва мъжкото самолюбие. Но тази радост бързо се заменя с умора и раздразнение, а тези емоции не предвещават предложение за брак. Мъжът може да прости липсата на кулинарен талант, но трудно би простил липсата на характер и индивидуалност.

#3. Тя го уважава

както казват бабите ни – да почитате някого, означава да не го критикувате публично, да не говорите лошо зад гърба му, да не се оплаквате от него... Сарказмът, дребнавата критика и клюките провокират мисли в следната посока: ако вашият избраник е достоен за подобно пренебрежително отношение, наистина ли желаете да станете негова съпруга?

#4. Тя вдъхновява

В черния списък мъжете поставят желанието на жената да ги превъзпитава и променя, но в същото време за повечето идеалната жена е тази, която умее да вдъхновява мъжа до себе си и да го превръща в негова по-добра версия. Ключовата дума е „вдъхновява“, а не „променя“ или „възпитава“.

#5. Тя е мъдра

Умната жена в спор с мъжа прилага многобройни аргументи, с цел да му докаже правотата си. Мъдрата умее леко и с финес да отклони спора и да го накара да повярва, че добрата идея принадлежи на него. Редом до първата всеки мъж би се почувствал слаб и глупав. Редом до втората – находчив, умен и способен да прескочи планини.

#6. Тя е предана

Когато става дума за семейство, лоялност и възможността да бъдете истински приятели, по-важни се оказват не моделските ви мерки и умението да въртите домакинството. Ежедневието в брака често не е никак лесна задача. Освен романтиката, в него съществува банален бит, търпение, увереност и способност за прошка. Умението да се превърнете не само в любима за мъжа си, но и в негова най-добра приятелка. Трябва да сте наясно предварително, че страстта не е винаги в кулминацията си и ще има по пътя трудности, които ще са изпитание за вашия съюз.

Автор Люба Вангелова

Още по етикети

секс , емоции , брак
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser