Преминете към основното съдържание

За котките с любов или колко голяма звезда може да бъде една... котка

Ако обмисляте да си вземете котка у дома, четете надолу. Защото сме решили не само да ви заинтригуваме, а и да ви увлечем по една благородна кауза
  • Мозъкът на котката прилича на човешкия мозък по това, че едни и същи зони отговарят за емоциите.
  • Повърхността на котешкия нос има също толкова уникален отпечатък, колкото пръстите на човека.
  • Котката у дома намалява риска от инсулт или инфаркт с една трета.
  • Мъжете, които имат котки, са по-щастливи в любовта.
  • Котките прекарват 70% от живота си в сън.

Ако сте любители на котките, навярно вече сте запознати с тези любопитни факти. Но ако обмисляте да си вземете котка у дома, четете надолу. Защото сме решили не само да ви заинтригуваме, а и да ви увлечем по една благородна кауза. 

Знаете ли с какво се занимават котките в свободното си време – докато не спят? Изявяват се като инфлуенсъри в Instagram. Или поне онези от тях, които притежават съответните заложби. Точно едни такива красиви и артистични мъркащи създания станаха част от CatfluencerBG – първата Академия за котки инфлуенсъри, зад която стои много важна мисия. Кампанията засяга една от социалните теми, свързани с животните. Целта, около която се обединяват CatfluencerBG, Purina ONE и Animal Rescue Sofia, е повече котенца, които не са имали достатъчно късмет, да намерят своя дом. Защото котката е личност, тя се превръща в член на семейството, който заслужава грижа, внимание и уважение.

„Щастлива съм, че днес имахме възможност да се видим с нашите гости и с онези, за които котките са нещо повече от домашни любимци. За нас в Purina бе много важно да покажем, че не сме просто бранд, а че имаме лице. Да помагаме на животните, осигурявайки качествена храна или помагайки им да водят по-добър живот, е движеща сила за целия ни екип“, сподели Елизабет Гранвил-Попова, старши бранд мениджър на Purina България.

На официалното събитие в „Коткотека“ бяха обявени 15-те финалисти. Гласуването в Академията за котки инфлуенсъри продължава до 20 юни на страницата на Catfluencerbg в Instagram, където всеки може да остави виртуално сърце за своята любима котка. Първият Catfluencerbg допълнително ще подпомогне социалната инициатива на Purina ONE.

Котките на звездите

Галерия

Котките на звездите

снимки: Instagram

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser