Преминете към основното съдържание

За малките неща, които не са толкова малки

И още от септемврийския брой на списание ELLE, с който посрещаме новия моден сезон

Всички знаем поговорката, че малките камъчета обръщат каруцата. От деца все това ни повтарят – да си отваряме очите на четири, че лошо ни се пише. Но учи ли някой на обратното? За малките неща, които всъщност не са толкова малки, защото не рушат, а градят голямото щастие. Отваряме ли си очите за тях? Не, просто нямаме този навик. А навиците се градят с години – време, в което по-често живеем с изострено чувство на бдителност към всяка потенциална заплаха, отколкото към всяка нова възможност, която се отваря пред нас. Дори и в най-тежките времена (особено тогава!).

В края на лятото, на синьото безвремие и безоблачното настроение, пак сме в очакване на поредната Ковид вълна, на поредния локдаун, на поредното изпитание. Плуваме по течението и отказваме да променим черногледството си, защото „всички правят така“. А колко малко ни трябва всъщност, за да живеем нормално! Дори в ненормални времена!Харесвам думите на Уинстън Чърчил, който казва: „Песимистът вижда трудности във всяка възможност, жизнеспособният вижда възможности във всяка трудност!“. С тях е пропита всяка страница, всеки ред от септемврийския ни брой. Слагаме начало не само на новия моден сезон, но и на новото мислене, което не ни позволява да потъваме, а да изплуваме, търсейки нови възможности. Правим списък с умения, които можем да научим и развием за по-малко от година и да се чувстваме успешни в новата реалност. Оглеждаме се и в огледалото, и в сутрешните ритуали, които наистина могат да ни мотивират, без да ни залъгват.

Издирваме изпробвани методи, които да ни помогнат да държим здраво спортния хъс. Защото „септември е януари не само в модата, но и в спорта“ и след лятото, когато плажното тяло е вече документирано, ни е все по-трудно да продължим ритъма на здравословния начин на живот. Срещаме се с известни и не толкова известни личности, които ни дават заразителен пример, че малките удоволствия в живота не са загубили своя чар. Обръщаме поглед назад, към модата в киното, връщаме се също в киносалоните с така дългоочакваните заглавия.

И се вслушваме в съвета на Жан-Клод Ван Дам, който скоро ще стане на 61, но продължава да ни изумява с визия, актьорска игра и необичайни съждения: „Някои вируси могат да мислят и знаят кого да не атакуват – казва той в специално интервю за ELLE. – Трябва да опознаете себе си. В днешно време младите хора не знаят кои са. Те са бомбардирани от информация; слушат твърде много външния шум, а не звука отвътре. Звукът е отвътре, шумът е отвън. Те трябва да се вслушват в себе си. Кой съм аз? Какво съм аз? Защо съм тук? Какви са моите силни страни? Така че, отделете време да погледнете себе си. Забравете YouTube и мобилния си телефон, махнете всичко! Социалните медии няма да изчезнат, но се опитайте да живеете без тях около месец и опознайте себе си!“

Давайте смело напред, мили момичета! Нека се вгледаме не само в проблемите си, но и в дребните, незначителни неща, на които не отдаваме особено внимание, обаче точно те ни водят по пътя към щастието.

Търсете септемврийския брой на списание ELLE!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser