Преминете към основното съдържание

За моята коса, която от малка си мечтае да е... дълга

Впечатленията ми от Elseve Dream Long на L'Oréal Paris

Когато бях малка, имах коса дълга до кръста, с която много се гордеех. Преди да тръгна на училище в първи клас, майка ми ме заведе на фризьор, който ме подстрига късо, като момче. Първата ми голяма драма и очевидно дълбок белег в детската ми тогава душа.

Знаете ли колко важно е за едно момиче да има дълга коса? Е, не като на Рапунцел, но все пак – красива, жизнена, сияйна и достатъчно дълга коса, с която да се гордее. Всяко момиче мечтае за това. И никак няма да е преувеличено, ако кажа, че един от най-важните аксесоари на жената е именно нейната коса. Защото ако косата ни не изглежда добре, ако не е редовно поддържана, каквато и прическа да се опитаме да направим, каквото и да облечем, както и да се гримираме, няма да постигнем желания ефект.

След онова злощастно подстригване на 7 съм имала още две радикални промени от дълго към късо. По мое желание бяха те обаче. В последните години реших да не тормозя повече косата си, а вместо това да ѝ дам свобода и... дължина. И всичко беше наред, докато не ми хрумна да си направя кичури – от онези деликатните руси кичури, които, сливайки се естествено с косата, сякаш внасят светлина в нея. Освен това премахнах пластовете, за да получа геометричната права линия и огледалния блясък, които толкова много харесвам и които са си wow винаги. Т.е. етажиране, филиране, изтъняване и други подобни интервенции с ножица в краищата на косата са в миналото.

Но нали знаете, че за да се получи тази безупречна форма на не идеално права коса, трябва да включим в действие и някои не толкова щадящи уреди? Сешоарът и пресата, разбира се. Пресата е задължителна след всяко миене, преди всяко излизане. А аз мия косата си през ден, като имаше и период, когато я миех всеки ден.

Както сами можете да се досетите, руси кичури в комбинация с почти ежедневна преса бе нещо като малък ад за косата ми. Какво се случи с нея? Започна да се заплита в краищата, наелектризираше се, цъфтеше, накъсваше се, падаше. Изглеждаше тънка, хвърчаща, изтощена. Перфектната геометрична линия ставаше все по-трудно достижима, а подстригването на върховете – често и наложително. Като омагьосан кръг. Иначе насреща винаги беше добрият стар ластик за коса. Докато не открих Elseve Dream Long на L'Oréal Paris.

Може и да не ми повярвате, но ефект видях още първия път, когато ползвах възстановяващия шампоан и крема от серията. Косата ми буквално оживя. И това се видя именно когато я изправих с пресата.

Минаха три седмици и вече мога да отчета следните резултати: укрепнали краища, никакво цъфтене и накъсване, повече плътност, жизненост и блясък. А към Elseve Dream Long No Haircut крема съм абсолютно пристрастена! Той защитава косата при нагряване до 180°, т.е. никакви притеснения повече по отношение на пресата! А каква е формулата? Формулата е цял коктейл: растителен кератин, рициново масло и витамини, които, оказва се, заедно са способни на чудеса за моята коса. Защото тя от малка си мечтае да е... дълга.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser