Преминете към основното съдържание

За природата и модата с Mango Committed 2019

Испанският бранд с поредна колекция от рециклирани тъкани и устойчиви влакна
© Архив на марката

Едно от основните природни богатства, ВОДАТА, е неделима част от производството на тъкани за модната индустрия. Mango анализира нейния разход при производството на един от най-любимите на всички модни артикули, джинсите. Резултатите показват, че 90% от разхода на вода за всеки чифт от деним се дължат на производството на самия памук и на довършителните процеси. Затова фирмата стартира новата си колекция Mango Committed 2019 с ангажираност към опазване на околната среда.

Брандът въвежда технологията ECOWASH, разработена от компанията Jeanologia, която спомага за намаляване разхода на вода, енергия и химикали. Към създаването на тази колекция е включена и инициативата за устойчиво отглеждане и използване на по-добър памук (BCI) с намалена консумация на вода и химикали, което e и по-безопасно за здравето на работниците.

Моделите са вдъхновени от природата и са създадени с мисъл за нея, като са използвани 100% биоразградими влакна от дървесна целулоза без никакви токсични съединения. Да бъдем модерни, без да влияем негативно на околната среда, е напълно възможно. Вижте в галерията ни избрани модели от колекцията и се убедете сами.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser