Преминете към основното съдържание

За уютните есенни вечери: веган ябълков тарт с фурми

Лесна рецепта за ароматен сладкиш.

Продукти:

  • Фурми (сушени) - 350гр
  • Ябълки - 400гр
  • Овесено брашно - 250гр
  • Кокосово масло - 100гр
  • Сода - 1 ч.л.
  • Ванилия - 1 пакетче
  • Овесено мляко - 120 мл
  • Кокосова захар - 150гр
  • Кокосови стърготини - 50гр
  • Щипка сол

  • Приготвяне:

    1. Предварително залейте фурмите с гореща вода за 5 минути. Отцедете водата, отстранете семките на фурмите и нарежете на ситно.

    2. Обелете и нарежете ябълките на тънки филийки. Добавете ги към фурмите и отново залейте с гореща вода, покрийте и оставете за 10 минути.

    3. Смесете кокосовото масло със захарта. Добавете ванилия, сода за хляб и щипка сол.

    4. Смесете готовата смес с омекналите ябълки и фурми. Внимателно добавете овесените ядки и омесете тесто.

    5. Застелете тава с хартия за печене и изсипете сместа. Печете тарта в предварително загрята на 170 градуса фурна за 40 минути.

    6. По желание украсете готовия тарт с кокос.

    messages.loading
    Горе
    ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser