Преминете към основното съдържание

За здрава и лъскава коса през лятото

Как само го чакаме това лято – за да се радваме отново на топлото време, да лежим цял ден на плажа и да събираме слънце за сивите дни.

Със сигурност вече сте подготвили козметичната си чанта и в нея са всички продукти, които ще предпазят кожата ви от вредното влияние на слънцето и морската вода.

Но дали сте помислили за всичко? Защото не само кожата страда от горещината и слънцето. Косата ни също пада в жертва на желанието да сме колкото се може по-дълго на плажа – става суха, краищата и се нацепват, а цветът губи своя блясък.

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ?

Винаги носете шапка – тя ще предпази косата от вятъра и слънцето. Най-подходяща за топлото време е сламената шапка, защото предотвратява изпотяването на главата.

Не се боядисвайте – ако е възможно, отложете боядисването на косата за след лятото, защото боята уврежда косъма и го прави по-чувствителен към слънчевите лъчи.

Оставете косата да съхне на въздух – няма нужда всеки ден да сушите косата си със сешоар. Топлото време и вятърът вършат чудесна работа. Ако ви се налага да използвате преса или маша, задължително третирайте косата с продукт, който да я предпази от високата температура.

Подхранвайте косата – точно както кожата на тялото и лицето, така и косата се нуждае от подхранване. Маска за коса с витамини и протеини ще помогнат на косата ви да остане здрава и красива, въпреки вредното влияние на горещия и сух въздух. Обърнете особено внимание на продуктите с кератин за коса, за да предпазите косата от пресушаване. Избирайте балсам и шампоан с UV филтър и винаги използвайте продукти за след слънце.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser