Преминете към основното съдържание

Забавни и романтични женски истории за плажа

Пет книги, които ще ви накарат да изживеете пъстрия спектър на женските емоции

Ема Марс - “Хотели, Втора стая“

Чувствените странствания на Анабел в загадъчния парижки хотел „Шарм” продължават и в книгата „Хотели, Втора стая“.

Това е омагьосващ, възбуждащо откровен разказ, наситен с драматизъм. Анабел Барле, младата журналистка, която допълва доходите си като компаньонка в агенция „Нощни красавици”, продължава плътското си образование и изживява най-интензивната сексуална наслада благодарение на Луис, мъжът, който я обсебва докрай. Откакто са се срещнали за първи път, са се променили много неща - майка й е починала, а годежът с Давид е останал в историята.

Романът изследва границите на доверието и любовта, а изненадващата развръзка предстои - в третата и последна книга от поредицата. Преведена в повече от 15 страни, трилогията несъмнено чертае нови пространства в областта на еротичната литература.

Кейт Кериган - „Рецепти за съвършен брак“

Хората казват, че не съществува такова нещо като съвършен брак, но според ирландската писателка Кейт Кериган те грешат. Това, което не съществува обаче, е лесен брак. А когато се говори за любов, хората незнайно защо я свързват с лекота.

Романът „Рецепти за съвършен брак” е интелигентен и сърдечен поглед върху предизвикателствата, които съпътстват „и заживели щастливо заедно“. Вълнуващ портрет на любовта и брака през очите на две жени – една от миналото и една от настоящето, които ни разказват за търсенето на голямата любов, за перипетиите в семейния живот и за откритието, че истинската любов трябва да се отгледа, трябва да я носиш в сърцето си и да я даряваш безусловно.

Тайните на ирландските рецепти и на щастливия семеен живот тя завещава на внучката си: "Бракът е като хляба, който правиш всеки ден – понякога става много вкусен, друг път – клисав, но ако си в настроение и добавиш към собствената си рецепта нещо необичайно, като шепа сушени плодове или индийско орехче, той придобива екзотичен, неповторимо пикантен вкус. И като всяко съвършено ястие изисква и любов, и търпение, и всеотдайност."

Ники Пелегрино - “Лято във Вила Роза“

Сърцето има свои пътища, които разумът не признава.

Рафаела Морети, несъмнено най-красивото момиче в малкото италианско градче Трието, е напът да се омъжи за единствения мъж, когото някога е обичала. Изглежда, че й предстои светло бъдеще, но съдбата й е подготвила изненада. Само година след сватбата си младата жена започва работа като домашна помощница и готвачка в необикновена къща на брега на морето.

В търсене на изгубеното си щастие, Рафаела решава да направи живота на хората около себе си по-ведър и изпълнен с топлина. Например Силвана - съпругата на пекаря, чиято страст е потисната твърде дълго; Шарлота - дъщерята на градинаря, спотаила в себе си непознати тъга и огорчение и добросърдечния и притеснителен собственик на "Циганската чайна", който смутено предлага своето приятелство на Рафаела.

Неусетно съдбите на новите й приятели се преплитат и младата жена се оказва в центъра на конфликт, който заплашва не просто да раздели градчето, но и да разруши всичко скъпо на сърцето й.

Вероника Хенри - “Дългият уикенд“

Кратката почивка може да се превърне във ваканцията на живота им.

В приказен корнуелски хотел на брега на морето дългият уикенд тъкмо започва. Клеър Марлоу и Лука – талантлив и обаятелен главен готвач и неин приятел - са собственици на "The Townhouse by the Sea". Лука забърква ненадминати специалитети, а Клеър се грижи всичко да върви по ноти, докато в хотела не се регистрира неочакван посетител и не преобръща целия й свят нагоре с краката.

Другите гости пристигат със собствените си проблеми. Семейна двойка иска да се възстанови от скорошна трагедия; един баща се опитва да компенсира последиците от необмислена авантюра, за която съжалява, а една млада жена се надява, че в Корнуол ще открие ключа към миналото си, което не познава. Съкровени тайни, необмислени лъжи и един скандал ще променят завинаги няколко човешки живота през този дълъг и горещ уикенд на морето.

Александра Потър - "Ако върнеш времето назад"

Щеше ли да бъдеш това, което си, ако беше изживяла живота си по друг начин?

Шарлот има успешна агенция за връзки с обществеността, прекрасен апартамент в зелената част на Западен Лондон и кара модерна кола. Храни се по ресторанти. Може да си позволи дизайнерски дрехи и скъпи почивки. Не че го прави, тъй като все няма време, но ако поиска, може да отиде навсякъде. Дори си има личен треньор. Както и сериозен приятел, готов да поеме отговорности. На трийсет и една има живота, за който винаги е мечтала. А дали е мечтала точно за това?

Странна среща със странно момиче – може би нейното по-младо аз - й показва какво е загубила по пътя си (една-две мечти и малко илюзии) и какво е натрупала (хипохондрия и по-добър вкус за дрехи). За да предпази „по-младото си аз” от собствените си грешки, Шарлот й прави списък с ценни съвети. Но кой на кого ще помогне всъщност?

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser