Преминете към основното съдържание

27 души, 987 часа и Карл Лагерфелд стоят зад една рокля за Оскар

Тоалетът на Джулиан Мур - от ателието до червения килим
Chanel press office
Chanel press office

87-мите филмови награди Оскар оставиха следа с блясъка и силните емоции, с красивите грим и модни визии. Победителите са тези, които остават задълго в спомените и будят интереса с различни техни прояви. Именно победителят в категория "Най-добра актриса" Джулиан Мур (за ролята си във филма "Все още Алис)" носеше рокля CHANEL Висша Мода и ни впечатли с една от най-красивите си визии. 

Дългата рокля с бюстие е специален дизайн на Карл Лагерфелд и е изработена от бяла органза и креп-сатен, с бродирани 80 000 малки бели ръчно рисувани пайети и цветя, изработени от беж и черна органза, тюл и пайети. Джулиан Мур е с черни сатенени сандали.

Джулиан Мур с роклята на Chanel Haute Couture на чечрвения килим на 87-та Церемония на Оскарите.

Какво прави тази рокля специална? 

Тя е изработвана в продължение на 987 часа, от екип от 27 човека. Четирима шивачи и 215 часа работа са били необходими, за да се „сглоби” тоалета в Париж. Детайлите в роклята са уникални - бродерии на една кука, 80 000 малки бели ръчно рисувани пайети, 6 вида бродерии, а за изработването им са били необходими 150 часа. Цветята от беж и черна органза и кристалните пайети са изработени в ателие Монтекс - няколко слоя цветя, съшити на една кука върху тюл и органза. Това е отнело на 15 специалисти по бродерии 600 часа работа за 160 цвята. Двама шивача и 22 часа работа са били необходими, за да се завърши роклята в Лос Анджелис.

Ето какъв път изминава една рокля, за да стигне до червения килим, но и да спечели Оскар! 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser