Преминете към основното съдържание

Задължителна за лятото - бронзиращата пудра

Най-ценното в козметичната чантичка след слънцезащитните продукти този сезон са бронзиращите пудри, които придават слънчеви отблясъци на лицето. Представяме ви техните предимства и недостатъци
© ImaxTree

Какво представляват?

Бронзиращите пудри винаги присъстват в летните грим колекции на марките. Те придават на лицето лек загар или подчертават вече съществуващия. Микропигментите и бляскавите им златисти частици покриват лицето с тънък прозрачен слой, благодарение на което гримът изглежда напълно естествено, сякаш току-що сте се върнали от морска ваканция.

Видове

През последните години бронзиращите пудри значително еволюираха. Освен компактните варианти, се появиха флуиди, гелове, хибриди с ВВ кремове и основи за грим. Освен това се предлагат бронзиращи пудри с и без блестящи частици, а все по-често срещани са и мозайките от няколко цвята в един и същ продукт.

Плюсове

  • Защита от слънцето – бронзиращите пудри от грим колекциите обикновено имат SPF между 10 и 15, докато тези от слънчевите гами – поне 30.
  • Изключително икономични са.
  • Има богат избор на нюанси. Някой марки предлагат до 4 нюанса – от светло златисто до тъмно карамелено в зависимост от предпочитанията, целите или цвета на косата.

Минуси

  • Не заменят класическата пудра, защото имат слаб покривен и матиращ ефект.
  • Не ви препоръчваме да ги използвате вместо руж, защото ще изглежда доста неестествено, особено на по-светла кожа.

На практика

Гримьорите съветват да използвате голяма кръгла четка. За ефект на целуната от слънцето кожа разпределете бронзираща пудра равномерно на тънък слой върху цялото лице. За скулптуриране нанесете под формата на числото 3, като започнете от челото, след това преминете под скулите и завършите с челюстта. Между другото, така ще скриете и двойната брадичка. Използвайте малка четка, с която да нанесете бронзираща пудра по дължината на носа, за да го направите да изглежда по-тънък.

Вижте актуалните летни предложения на марките в нашата галерия.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser