Преминете към основното съдържание

Задължителни ритуали след редовната тренировка

Какво да правим след фитнеса?
© iStock

Важно е да възстановите загубения калий и магнезий

Освен протеините, важно е да възстановите и калия и магнезия. Те укрепват костите и мускулите и балансират кръвното налягане. Приемайте ги с храни като ленено семе, сушено грозде, бобови, спанак и други, но спазвайте основното правило – не прекалявайте.

Пийте много течности

След тренировка е важно да възстановите баланса на течност в организма . Ежедневната консумация на почти 2 л вода ще ускори обмяната на веществата и ще възстанови мускулите. Заменете обикновената вода с кокосова, за да възстановите загубените с потта минерали и витамини и да изкарате по-добре токсините.

Разтягане

Често пренебрегвате тази част от упражненията, но тя е една от най-важните. Задължително отделяйте 10 минути след тренировка за разтягане и отпускане на мускулите. Това ще предотврати бъдещи травми и болки и ще подобри гъвкавостта ви. Ако не разполагате с време за стречинг, изпълнявайте подобни упражнения в дните, в които не сте на фитнес. Така ще запазите тялото си младо и в добра форма за дълго време.

Поглезете се с масаж

За умореното тяло масажът е най-доброто нещо. Може да го правите и самостоятелно. Съвсем спокойно може да ползвате утайка от кафе – ексфолира прекрасно и тонизира кожата.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser