Преминете към основното съдържание

Захвърлете впитите ластични дънки, ако искате да сте здрави

От увреждане на нервите до киселини и още куп проблеми – всичко това може да ви го причини любимият вид панталон.

Увреждане на нервите

Нека бъдем честни. Дънките ви трябва да са доста стегнати, за да причинят увреждане на нервите. И все пак това е съвсем възможно. Носенето на много впити панталони може да доведе до намаляване на кръвоснабдяването на мускулите на краката, водещо до подуване и увреждане на нервите на краката и прасците. Също така, тесните дънки могат да причинят изтръпване в областта на бедрата и слабините.

Киселини

Един от най-лесните начини да си причините киселини, е носенето на тесни дрехи. Ако ядете, докато сте облечени в прекалено тесен панталон, като нищо ще си докарате проблеми с храносмилането. Тясното облекло, особено в областта около кръста, може да доведе до необичаен натиск върху вашите вътрешни органи и съответно – до киселини и киселинен рефлукс.

Лоша самооценка

Един от най-опасните аспекти на тесните дънки е свързан повече с вашето психично здраве, отколкото с физическото ви такова. Принуждаването на долната ви половина да се впише в супер тясно и ограничаващо облекло може да доведе до чувство на неувереност в себе си и изкривена преценка за тялото. Колкото й да сте стройни, тесните дънки правят краката ви да изглеждат зле, когато седнете. Това е лошо за вашето самочувствие и може да доведе до ненужни ограничения в храната.

Увреждане на мускулите

Мускулите ни се нуждаят от място за разширяване и свиване. Ако планирате да сте на крака през по-голямата част от деня, изберете по-свободен чифт панталони. Тесните дънки могат да ограничат толкова много мускулите ви, че всъщност да им причинят сериозни щети.

Загуба на чувствителност в краката

Обърнете внимание на това как се чувстват краката ви, когато носите тесни дънки. Ако забележите някакво изтръпване, е време да се откажете от това облекло.

Други здравословни проблеми

В допълнение към увреждането на мускулите и нервите, тесните дънки са свързани с други здравословни проблеми. Мъжете трябва да бъдат предпазливи по отношение на това как те могат да повлияят на броя на сперматозоидите ми. Дамите трябва да знаят, че тесните панталони могат да доведат до инфекции на пикочните пътища.

Това обаче не означава, че тесните дънки трябва да бъдат забранени завинаги. Ако те са подходящи, не са прекалено стегнати и се носят за кратки периоди и само от време на време, малко вероятно е да настъпи някаква повреда.

Трябва ли да изхвърлите любимите си тесни дънки?

Всички тези рискове за здравето звучат доста страшно, но колко са вероятни? Не много, ако не прекалявате с честото носене на този панталон и ако все пак сте го подбрали така, че да не е болезнено впит в краката ви. Не бива да носите любимите си впити ластични дънки и когато вършите тежки физически дейности или спортувате. Най-разумно е да ги обличате само от време навреме – например за забава с приятели. Не забравяйте също така, че понякога по-широкото облекло е по-добро за самочувствието ни, тъй като не изважда на показ нашите съществуващи и несъществуващи недостатъци.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser