Преминете към основното съдържание

Замъкът в Равадиново избран сред най-добрите европейски дестинации

Българската атракция се класира на четвърто място след гласуване на туристи от 109 страни в света
© zamaka.bg

Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново ще получи награда от организацията „Най-добрите европейски дестинации“. Отличието ще бъде връчено на 13 август в Созопол. Българската атракция се нареди на четвърто място в европейската класация след гласуване на туристи от 109 страни в света. Преди нея са забележителности в Португалия, Испания и Германия.

Това не е първата награда за замъка в Равадиново, който успя да превърне селото край Созопол в едно от най-посещаваните места в България. „Влюбен във вятъра“ има първа награда за най-добра туристическа атракция в света на престижния международен конкурс Design Award 2016 – приказната архитектура на българския замък изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудитска Арабия.

Интересното е, че българският замък е изграден върху старо нерегламентирано сметище. Преди години собственикът Георги Тумпалов открива мястото, в което останалите виждат само боклуци, за да построи своите бойници и кули, за които мечтае от дете.

© zamaka.bg

Рицари, фонтан на желанията, невероятни градини, разходка с пони и лама са само част от атракциите на замъка в Равадиново. Там е и дървената резбована къща на самоукия майстор Рачо Ангелов. Останките от нея се рушали в Борисовата градина в София, когато Тумпалов ги спасява.

Любопитна подробност е, че именно в замъка в Равадиново наскоро завърши преписът на „История славянобългарска“. С този патриотичен акт от замъка искат да повдигнат родолюбивия дух у българите и да запознаят чужденците със славната и героична история на предците ни.

Автор: Кристиан Пижов

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser