Преминете към основното съдържание

Запечена сьомга в доматен сос

Вкусно, здравословно и оригинално ястие за празниците

Сьомгата е риба, която е лесно достъпна за всяко домакинство. Приготвя се бързо и разнообразието от рецепти с нея е относително богато. Бързаме да ви подскажем една рецепта, която ще ви очарова – първо мариновайте рибата с цитруси и мед, и с мащерка, след което я запечете с домати. Получава се вкусно и много оригинално ястие.

СЪСТАВКИ:

1 филе от сьомга (200-300 г)

100 г домати (почистени)

5 г изчистени бобови ядки Едамаме

½ смляна скилидка чесън

стрък копър

репички на слайсове

сол

 

ЗА МАРИНАТА:

80 г пщре от портокал

30 г пюре от лимон

1 суп. л. Соев сос

1 суп. л. Мед

½ суп. л. Царевично нишесте

стрък мащерка

2 суп. л. Зехтин

ПРИГОТВЯНЕ:

  • Смесете всички съставки за марината и оставете филето да се маринова в продължение на 2.5 часа.
  • След това запечете рибата в продължение на 13 минути на 180 градуса Целзий.
  • Пригответе соса отделно: задушете доматите отделно от другите продукти, след което добавяйте постепенно всички съставки. В чинията поставете парче сьомга, добавете сос и гарнирайте с копър и репички.
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser