Преминете към основното съдържание

Защо чувството за хумор е важно за добрия секс?

Обичаш да се смееш? Обичай и се смей!

Известно е, че търсейки любовта, се надяваме да срещнем кандидат с адекватно чувство за хумор. Да може да се смее на себе си и да не се напряга много, когато самият той е обект на закачки. Оказва се, че и тук се ръководим от основния си инстинкт – учените са установили, че хората с чувство за хумор са по-темпераментни и креативни в секса от онези, които не разбират от шега.

Немски психолози потвърждават, че хората, които остават невъзмутими, когато ги дразнят или си правят шеги на техен гръб, по правило са по щастливи в личния си живот и по-успешни (а следователно по-удовлетворени) в сексуален аспект. Висш пилотаж показват тези хора, които нямат проблем да станат за посмешище – те и в леглото са способни на неща, които на други дори не са им се присънвали.

В описанието на изследването има някои наистина забавни термини, с които си заслужава да се запознаем. За участие в проекта били събрани три групи участници:гелотофоби (това са хора, които се дразнят, ядосват и дори се плашат от чуждия присмех – както става известно такива са 10% от населението), гелотофили (тези, които обичат, когато им се присмиват и умеят да се смеят на себе си, като участват в стенд ъп импровизации или често разказват нелепи истории от живота си) и катагеластици (хора, които обичат да се шегуват за сметка на другите, даже да осъзнават, че това може да навреди на отношенията или кариерата им – често е като проявление на отмъстителна натура).

Ако се чудите какви ситуации дават възможност хората да бъдат групирани в такива безумни категории, бързаме да ви съобщим, че участниците са преминали през съвсем кратък писмен тест, в който е трябвало да отговорят с Да или Не на няколко твърдения. Като например „Когато другите се смеят в мое присъствие, ставам подозрителен– дали пък не се смеят на мен.”, „Харесва ми, когато другите се шегуват с мен.” или „Харесва ми да се закачам с другите и се радвам, когато им се подиграват.”

А ето и заключенията на изследователите: всички се стремим към партньор с подобно на нашето чувство за хумор и отношение към насмешките, колкото и идиотски да са те. Жените гелотофили, които обичат да се смеят на себе си и провокират обкръжаващите също са го правят, са лидери по показателите „успех сред мъжете”, „разкрепостеност в леглото” и „сексуално удовлетворение”. Те са способни на най-горещите проявления на страстта. От друга страна, като най-пасивни и неспособни в секса са категоризирани мъжете катагеластици, които имат високо самочувствие и им харесва да се надсмиват над другите.

И така, ако още сте на мнение, че не е дошло времето да пускате в Инстаграм онези глуповати селфита, заради които може да ви се присмиват, време е да промените гледната си точка. Чисто по практически съображения.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser