Преминете към основното съдържание

Даяна била сигурна, че Чарлз иска да я убие

Няколко години преди смъртта си, принцесата на Уелс била убедена, че принц Чарлз мечтае за нейната смърт и крои планове да я ликвидира.

Разследване, свързано със скандалното интервю на Даяна с Мартин Башир и проведено след смъртта на Нейно Височество, стана източник на дори по-скандални неща от това, което самата принцеса разказа в ефир. Даяна загина в автомобилна катастрофа през 1997 г., а две години по-рано даде скандално интервю в предаването „Панорама“. Проведено е разследване, за да се установи как Башир е накарал снахата на кралицата да направи толкова много сензационни признания пред камерата. Братът на принцесата на Уелс подозира, че сестра му е била изнудвана.

Съдията от Върховния съд лорд Дайсън разпитва 17 свидетели, свързани с телевизионното предаване и от тези разпити става ясно, че по онова време Даяна е била „убедена“, че съпругът й има връзка с бавачката на синовете им Тиги Лег-Бърк. Според MailOnline свидетелите твърдят, че г-н Башир е възприел убеждението на Даяна, че Чарлз е пожелал смъртта й, за да може да се ожени за Тиги, и затова точно преди интервюто й е показал фалшив документ за аборт на бавачката.

Съобщава се, че принцесата на Уелс е бил толкова сигурна, че госпожица Лег-Бърк е забременяла от престолонаследника, че личният секретар на кралицата сър Робърт Фелоус настоял за разследване. Според някои свидетелства Даяна, разяждана от ревност, се обърнала към Тиги на парти и й казала: „Жалко беше да разбера за детето“.

Според лорд Дайсън един от информаторите му казал, че няколко дни след срещата с телевизионния екип Даяна е била „като бик, който е бил ударен от ток“. Тя заявила пред адвокатите, че „надеждни източници“ са я предупредили за предстоящата конспирация. Според принцесата „източници“ й казали, че кралицата ще „се откаже от трона“, за да може Чарлз да стане крал. Разпитаните са убедени, че принцесата на Уелс не е искала да позволи това да се случи.

Към края на живота си Даяна била много мнителна, състоянието й граничело с обсесивна тревожност. Принцесата се поуспокоила, след като скандалното интервю с Башир довело до официалния й развод с Чарлз през 1996 г., но ефектът бил временен. До 1997 г. тя отново била убедена, че е преследвана и очаквала да й се случи нещо трагично

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser