Преминете към основното съдържание

Защо е добре да спите без дрехи

Събличайте пижамите

Всички обичаме да избираме красиви пижами, в които ще бъде приятно и удобно да се спи, но много изследователи твърдят, че е по-добре да спим без дрехи. Може би такава смела промяна ще ви сблъска с някои психологически бариери, но тялото ви определено ще ви каже „благодаря“. Нека да разберем какви са предимствата на спането без дрехи.

Добро качество на съня

Наясно сме с ужасните последици от една безсънна или неспокойна нощ. Дълбокият, здрав сън е гаранция не само за здраве, но и за добро настроение. Той повишава работоспособността и ви зарежда с енергия през целия ден, така че не е нужно да подремвате на всеки 10 минути, когато сте свободни. Когато спите голи, телесната температура спада, а това подобрява качеството на съня ви и осигурява спокойна нощ.

Чиста кожа

Ако страдате от акне по гърба, гърдите и други части на тялото си, тогава отказът от пижама може да ви помогне да се справите с този проблем. Когато се въртите в съня си, тъканта се трие върху кожата ви и увеличава дразненето. Освен това бактериите и себумът остават върху тъканта и влизат в контакт с кожата всеки ден (особено ако рядко перете пижамата си).

По-малко стрес

Стресът е страничен ефект от безсънни нощи и лош сън, който нарушава нивата на кортизол в кръвта. Поради това имунитетът намалява, рискът от развитие на сърдечни заболявания и депресия се увеличава и когнитивните способности страдат. Здравословната почивка контролира нивата на кортизол, което помага на тялото да управлява по-добре стреса.

Увереност

Спането без дрехи повишава самочувствието ви и дори, според статия от Форбс, ви помага да печелите повече пари, тъй като добрата почивка през нощта развива толерантност към стреса и креативно мислене.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser