Преминете към основното съдържание

Защо е опасно да държите маската на лицето си дълго време?

Стриктно следвайте инструкциите за употреба на козметичните продукти.

Маските за лице са едни от най-ефективните продукти за грижа за кожата. Те осигуряват по-дълбок ефект от кремовете или серумите и следователно резултатът е по-добър. Много е важно обаче да следвате инструкциите и да държите маската на лицето си толкова дълго, колкото пише. Противно на общоприетото схващане, превишаването на препоръчаното време не само не засилва ефекта на маската, но също така може да причини сериозно увреждане на кожата, провокиращо сухота, лющене, дразнене и дори акне. Защо се случва това?

Популярните (и наистина много ефективни) текстилни маски перфектно овлажняват кожата, успокояват я и й придават здравословен блясък, а ако маската съдържа активни антиоксидантни компоненти, това помага да се забави процеса на стареене. Тази маска обаче ще действа само докато е все още мокра. Ако тъканта започне да изсъхва на лицето ви, стартират обратните процеси - маската ще действа като попивателна, абсорбирайки влагата от кожата ви. В резултат на това не само не получавате желания ефект, но и рискувате да изсушите кожата си.

Същото важи и за глинените маски. Ако глината започне да изсъхва, втвърдявайки се на лицето ви, това е сигурен знак, че е време да отмиете маската. Ако я оставите, докато изсъхне напълно, кожата ще започне да се лющи и ще я почувствате стегната, а изсъхналите глинести частици могат да запушат порите, което може да причини възпаление и акне.

Освен това има активни съставки, които при продължителен контакт започват да дразнят кожата. Те включват витамин С, BHA и AHA киселини, масло от чаено дърво и въглен. За да не се налага да се борите дълго и болезнено с последствията от, винаги внимателно прочитайте инструкциите и се старайте да не превишавате посоченото в тях време.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser