Преминете към основното съдържание

Защо кралицата носи ръкавици, дори докато е в двореца?

Оказва се, че коронавирусът няма нищо общо

сегашната пандемична обстановка отговорът на въпроса "Защо кралицата носи ръкавици, дори докато е в двореца?" изглежда очевиден – та нали и повечето от нас ежедневно носят ръкавици като предпазна мярка. Но истината е, че Елизабет II го прави много по-дълго от всеки от нас.

Първо, кралицата „облича” ръце си за гала вечери. Дългите стегнати ръкавици все още са важна част от класическия вечерен облик на британската аристокрация и ако някой някога реши да наруши тази традиция, то със сигурност няма да е Елизабет II. Е, в дневните тоалети на кралицата ръкавици се появяват по хигиенни причини - ако обърнете внимание, монархът се появява с тях главно на обществени публични събития, където ръкостискания са много.

Сега вече и събитията, и ръкостисканията са ограничени до минимум, но някога дебелите памучни ръкавици са защитавали не само здравето на монарха, но и кожата на ръцете.

Надяваме се, че ограниченията, свързани с вируса, ще приключат скоро и Елизабет II отново ще има повод да демонстрира уникалните си антични гривни със скъпоценни камъни, елегантно пробляскващи върху чифт ръкавици.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser