Преминете към основното съдържание

Защо принц Уилям може да стане крал на Великобритания по-скоро от очакваното?

Днес, 21 юни, принц Уилям празнува своя рожден ден – синът на принц Чарлз и принцеса Даяна навършва 40 години.

Очевидно е, че сега внукът на кралицата преживява най-добрите си години: въпреки скандалите с принц Хари и принц Андрю, той успява да запази своя чист имидж, а със съпругата му Кейт са истинска крепост на двореца. Рейтингите на висшите членове на кралското семейство никога не са били толкова високи, а авторитетът на Уилям е непоклатим.

Вече се знае, че след слизането на Елизабет II от престола принц Уилям и Кейт Мидълтън автоматично ще получат титлите херцог и херцогиня на Корнуол, а след това и на Уелс. Историците предричат кратко царуване на Чарлз: звездата на Уилям като крал ще изгрее няколко години след коронацията на Чарлз. Има две причини: желанието на Елизабет II да „подмлади“ монархията (което, според слуховете, е посочено в нейния договор с Чарлз), и второ, възрастта на Чарлз, който така или иначе се стреми към по-спокоен живот.

Чарлз вероятно ще реформира „Фирмата“. Той вече заяви, че ще "съкрати" броя на близките до короната кралски роднини. С прости думи: с идването на трона на Чарлз вековните титли ще бъдат премахнати и ще спре финансирането на многобройните роднини. Чарлз вече е готов да отстрани от работа (и финансиране) дъщерите на принц Андрю - принцеса Евгения и принцеса Беатрис. Той също така ще преразгледа фонда за недвижими имоти, който кралското семейство може да използва. След което вероятно ще предаде короната на първородния си син, който да затвърди новия по-модерен облик на монархията.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser