Преминете към основното съдържание

Защо принцеса Даяна отказва да носи Chanel след развода си с принц Чарлз

Оказва се, че е имала основателни причини

Връзката на принц Чарлз и принцеса Даяна става особено бурна към края на брака им. Когато синът на британската кралица най-накрая се убеждава в чувствата си към Камила Паркър-Боулс, страданията на лейди Ди стават нетърпими. След скандалния развод животът на принцесата се променя драстично - и това дори се отразява на нейните модни предпочитания.

Даяна вече не може да носи някои неща, включително тоалети на Chanel, въпреки че през годините нееднократно се бе появявала в творения на модната къща. Австралийският дизайнер Джейсън Брандсън, който е работил с Лейди Ди през 1996 г., разкри причината за тази внезапна неприязън към марката. За официален повод Даяна избрала рокля на Версаче и Джейсън предложил да допълни тоалета с обувки на Шанел, но Ди веднага отказала. „Не, не мога да нося Шанел, това са пресичащи се букви С, Камила и Чарлз (Camilla, Charles)“, категорично заявила тя. Очевидно логото на й напомняло за предателството на съпруга си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser