Преминете към основното съдържание

Защо в деня на инаугурацията Капитолия се украсява с три различни знамена

Историята на една традиция

Поговорката „Рим не е построен за един ден“ се отнася за много неща, включително за възхода на Съединените американски щати. От откриването на континента от Колумб през 1492 г. до формирането на днешните 50 щата през 1959 г. минават почти 500 години. И, разбира се, всичко това не може да не повлияе на основния държавен символ - знамето, в което през годините броят на звездите варира в съответствие с броя на щатите в състава на Съюза.

.

Американците си спомнят историята на създаването на САЩ на всеки четири години по време на встъпването в длъжност на президента. На този ден Капитолия в столицата Вашингтон се украсява с три американски знамена от различни периоди.

По традиция в центъра е поставено добре познатото официално знаме с червени и бели ивици и 50 звезди. Вдясно и вляво от него е знамето, което е било официално по времето, когато родният щат на избрания президент се е присъединил към Съюза. Тоест днес тези места са заети от знамена от 1787 г., когато Пенсилвания, където е роден Джо Байдън, става част от САЩ. Оригиналните знамена с 13 звезди висят по краищата, символизирайки първите 13 щата, създадени от британските колонии.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser