Преминете към основното съдържание

Защо е важен нощният крем?

Вижте защо трябва да го нанасяте задължително и да го избирате внимателно
© iStock

Да пропускате нощния крем в козметичните си ритуали е престъпление. Може би не предполагате какво точно е предимството на нощния крем пред другата козметика за грижа за кожата? Може и да изглежда банално, но нощният крем наистина е задължителен.

Защо нощен крем?

През нощта кожата ви абсорбира съставките по-добре, отколкото през деня. Регенерацията на клетките през нощта е доста по-ефективна, защото организмът ви е в покой и тялото има възможност да работи максимално за това. През нощта тъканите се възстановяват от повредите през деня. Т.е. нощният крем не само поддържа кожата подхранена, но и възстановява повредите по нея.

Съставките, които трябва да търсите във формулата на нощния крем, са следните: Витамин Е, Витамин С, Витамин А, масло от жожоба, розово масло, кайсиево масло, алое вера, мед, масло от ший, жасмин, анти ейдж компоненти като ретинол, пептиди, аминокислеини, алфахидроксикиселини, антиоксиданти, колаген.

Предимствата на нощния крем са:

Добавя влага към сухите участъци на кожата и я поддържа хидратирана.

Успокоява кожата и фините линии по нея.

Възстановява равномерния тен на ложата на лицето и премахва кафявите петна.

Стимулира производството на колаген.

Помага за подобряване на кръвообращението на кожата.

Стяга контурите и предпазва от отпускане.

Прави кожата мека и еластична.

Помага за подновяване на клетките.

Как да избирате нощен крем?

Избирайте подходяща за вашата кожа текстура. Прекалено плътната текстура запушва порите и кожата диша трудно. Леката текстура се абсорбира прекалено бързо и ефектът от крема не е същият. Търсете крем, който няма аромати и е хипоалергичен. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser