Преминете към основното съдържание

Защо Елтън Джон бойкотира Dolce & Gabbana?

"Никога няма да нося дрехите ви отновo.": проследете скандала в снимки и коментари тук
© Instagram

Коментари на дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана в тяхно интервю за италианското списание Panorama предизвика отрицателната реакция на сър Елтън Джон. "Единственото семейство, което може да съществува, е традиционното. Ние сме против осиновяването на деца от гей двойки. Животът е нещо естествено и някои неща не могат да се променят" - това са част от думите на модното дуо. Доменико Долче добавя: "Семейството не е прищявка, в него има свръхестествено чувство за принадлежност"

Сватбата на Елтън Джон и Дейвид Фърниш 

Италианската двойка, която създаде модната марка преди 23 години, сложи край на интимната си връзка през 2005 г. Въпреки своята сексуална ориентация, двамата са против еднополовите бракове. Стефано Габана дори нарече децата, износени от сурогатна майка "синтетични" деца, които може да си поръчаш, а матката, която износва плода, да си избираш по каталог. 

Отговорът на сър Елтън Джон дойде в Instagram, където той публикува язвителен коментар под снимка с двамата италианци с булчинско було. "Как смеете да наричате децата ми "синтетични"..." е само началото на гневния ответен  коментар. Елтън Джон се ожени за своя дългогодишен партньор Дейвид Фърниш през декември 2014 г. 

© Instagram

След критиката на легендарните дизайнери към еднополовите семейства Сър Елтън Джон призова за бойкот на модна марка Dolce & Gabbana: "Вашето архаично мислене е в крак с времето точно толкова, колкото модата, която създавате. Никога няма да нося Dolce & Gabbana отновo. #BoycottDolceGabbana."

Скандалът се задълбочи, когато Стефано Габана публикува в своя профил в Instagram снимка от рекламна кампания на марката през 1994 г. - на кадъра дете е обвило ръцете си около своята майка, а хаштаговете са показателни: #dgmamma #dgfamily. Самият Стефано обаче призна, че през 2006 г е обмислял да има дете от сурогатна майка. Малко по-късно се е разубедил, а коментарът му за това бил следният: "Искам дете, но съм против идеята то да живее с гей-родители. Едно дете се нуждае от майка и от баща. Не мога да си представя моето детство без майка ми." 

© Instagram

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser