Преминете към основното съдържание

Защо гърдите стареят по-бързо?

И още как да поддържате тонуса на красивата кожа на тялото през всички сезони и да забавите загубата на колаген
© iStock

Кожата на деколтето е фина и тънка, съответно е по-предразположена към стареене и пигментация, твърди козметичният експерт Мария Хазистефанис.

„Поддържането на тази зона в добра кондиция единствено с крем за тяло не е достатъчно. За деколтето и гърдите има специална козметика, съобразена с нуждите на кожата там. Използвайте я всекидневно, за да се радвате на красива кожа и в зряла възраст“, съветва още козметичният експерт.

Козметика за супер тяло

Галерия

Козметика за супер тяло

АРХИВ НА МАРКИТЕ

Още съвети за кожата на тялото ни дава козметикът Анастасия Ахилеас: „През зимата обличаме тялото, използваме крем и смятаме, че сме дали нужната грижа на кожата. А в началото на лятото изпадаме в паника, че сме изгубили меката и гладка кожа някъде под зимните дрехи. Истината е, че грижата не само за лицето, което е на показ цяла година, но и за кожата на тялото трябва да е всесезонна. Ексфолирайте поне веднъж седмично и поддържайте мекотата с кремове и олиа според типа кожа!“

© iStock

                ПЕТ ЛОШИ НАВИКА ЗА КРАСОТАТА НА ГЪРДИТЕ

Един от важните фактори за красива кожа е колагенът, който обаче с годините намалява. Как да забавите загубата му? „Фибрите на еластина и колагена са като матрак за кожата, давайки й флексабилност. С възрастта, естествено, намаляват и това води до отпускане и бръчки. Може да забавите процеса, ако спрете цигарите – тютюнопушенето разрушава колагеновите депа в кожата“, съветва д-р Дженифър Джоунс, дерматолог.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser