Преминете към основното съдържание

Защо идеята за секс в самолет ни възбужда?

Един философ търси отговора по време на турбуленция...
Вероятността да бъдем хванати „на местопрестъплението“ e допълнително стимулиращ фактор.
Вероятността да бъдем хванати „на местопрестъплението“ e допълнително стимулиращ фактор. © iStock

Високо в небето е мястото, където Клубът на милите за някои бизнесмени има едно значение – осребряване на пропътуваните надлъж и нашир разстояния.

Ала за други, не непременно бизнес ориентирани клиенти на авиокомпаниите, „клубът“ е завоалиран начин да се разграничат от „простосмъртните“, никога неизпитали удоволствието на секса в самолет.

Под прикритие

За да си обясни поведението на пътниците, включително и в сексуален план, преди няколко години лондонското летище „Хийтроу“ ангажира писателя и философ Ален де Ботон да прекара седмица на тамошния Терминал 5, открит през 2008 г.

© iStock, Под въздействието на страха позволяваме на първичната страст да прекрачи напред.

Авторът на книги като „Как Пруст може да промени живота ви“ и „Архитектура на щастието“ се настанява в залата на терминала, за да напише творба, вдъхновена от закъсненията на полетите, паспортните проверки и безмитните магазини. Пътниците можело да четат на екран в реално време какво пише де Ботон на лаптопа си.

Ще ви спестя наблюденията му за глобализацията, трескавостта на съвременните хора и стремежа им към пътешествия. За да стигнем по-бързо до наблюденията на експерта върху поведението на половете.

Безсрамна нагласа

Според де Ботон, възпитанието ни, каквото и да е то, изчезва, когато се сблъскаме с големия риск. Например при страха от самолетна катастрофа. Под въздействието на този страх, по време на полет изтласкваме срама на по-заден план и позволяваме на първичната страст и нагона да прекрачат по-напред.

© iStock, Дори хората, които не се страхуват да летят, могат да изпаднат в хиперсексуално настроение.

„Дори хората, които не се страхуват от пътуване със самолет, подсъзнателно се боят от смъртта при всяка турбуленция. Този страх може непосредствено да ги отведе до хиперсексуално настроение“, обяснява писателят философ.

Възбудата се обяснява и с вибрациите на борда, и с ниското налягане при полет, заради което очакванията са, че оргазмът ще е по-силен. Да не пропускаме и вероятността да бъдем хванати „на местопрестъплението“, която е допълнително стимулиращ фактор за повечето членове на Клуба на милите.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser