Преминете към основното съдържание

Защо жените стигат по-трудно до оргазъм?

Съществува истинско полово неравенство по отношение на удоволстието от секса
© iStock

Фройд смята, че има нещо нередно в жените, който не успяват да стигнат до оргазъм. Обществото и традициите също не са на наша страна. Още от малки ни учат, че сексът е нещо мръсно и непристойно. За радост, този тип внушения стават все по-редки, а идеята, че жените са напълно свободни да изучават границите на собствената си сексуалност, се приема за повече от нормална.


ОРГАЗЪМ: 10 УДИВИТЕЛНИ ФАКТА


Според Майкъл Кастелман, който прави проучвания по въпроси, свързани със секса, само между 25% и 30% от жените получават оргазъм по време на проникване. И причината за това е, че при нас оргазмът е контролиран по-скоро от мозъка и емоциите, докато при мъжете той е провокиран от чисто физическа стимулация. Освен това ние, жените, често се тормозим с мисли как ни възприема партньорът, или имаме емоционални предразсъдъци, които ни пречат да се отпуснем. И крайният резултат е като да се опитвате да заспите, докато тичате на маратон.

Още по етикети

секс , оргазъм , любов
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser