Преминете към основното съдържание

Защо Кайли Дженър продава козметичния си бранд?

Звездата вече няма да е мажоритарен собственик на Kylie Cosmetics
© getty

През 2015 г. Кайли Дженър създаде козметичната компания Kylie Cosmetics, която само три години по-късно я направи най-младия милиардер в света. Сега звездата продава 51% дял на бюти конгломерата Coty. И това всъщност е добра новина.

Coty притежава над 70 марки, сред които CoverGirl, Max Factor, Rimmel London, GHD, Bourjois, Clairol, OPI и др. Компанията разполага и с голямо дизайнерско портфолио аромати, където откриваме Marc Jacobs, Miu Miu, Gucci и Tiffany & Co. Продажбата сега ще отвори нови хоризонти пред Kylie Cosmetics, защото брандът на Кайли вече ще се предлага не само в САЩ, но и по целия свят.


КАЙЛИ ДЖЕНЪР СТАНА НАЙ-МЛАДИЯТ МИЛИАРДЕР В ИСТОРИЯТА


Продаденият дял е оценен на 600 млн. долара. Самата сделка, която ще бъде приключена през 2020 г., увеличава пазарната стойност на Kylie Cosmetics до 1,2 млрд. долара. Припомняме, че през 2018 г. компанията на Кайли Дженър беше оценена на 900 млн. долара.

„Това партньорство ще позволи на мен и на моя екип да се фокусираме върху създаването и развиването на всеки продукт, докато брандът ни заеме своето място на световната бюти сцена“, каза Кайли.


КАЙЛИ ДЖЕНЪР Е НАЙ-ВИСОКОПЛАТЕНАТА ЗНАМЕНИТОСТ ПОД 30-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ


Coty поема ангажимента за лиценз на нови продукти с логото на Kylie Cosmetics – грижа за кожата, парфюми и продукти за нокти. Миналата пролет самата Кайли сподели желанието си да разшири гамата продукти на бранда си с такива за коса, нокти, с парфюми и с бебешка грижа. Мечтите очевидно се сбъдват.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser